- O tin la fereastra (intr-un loc cu multa lumina, dar nu direct in soare, la o fereastra in care nu bate soarele direct).
- Intr-o camera bine aerisita in permanenta, caci are nevoie de aer curat (eu o tin in sufragerie unde am si balconul) si o feresc de frig sau de caldura mare.
- o ud 1 data la 10 zile, nu o las sa i se usuce pamantul si are nevoie de apa cat mai curata (fara calcar), asa ca o ud cu apa plata (daca ai apa de izvor/ cismea/put ar fi perfect), caci apa din orasul meu este extrem de dura, si am grija sa nu-i ud frunzele deoarece se pot usca din aceasta pricina.
- 1 data pe saptamana o inec scufunzand-o in apa dar doar partea inferioara, cu ghiveci cu tot, dar nu mai mult!
- 1 data la 2 ani o replantez intr-un compost special pentru orhidee format din polistiren si scoarta de pin, ce se gaseste magazinele specializate. Si ii mai adaug si ingrsamant special pentru orhidee 1 data pe luna.
- daca prinde purici, acarieni, capuse, folosesc doar insecticide speciale de orhidee.
- si pentru ca-i plac taniturile, i-am adaugat in sol un dop de pluta de la o sticla de vin rosu, taiat in bucatele mici.
Cam atat... sper ca te-am ajutat!
Multumesc pentru sfaturi, O seara faina!
Multumesc asemenea!
PAi, secretul e in chestia ca nu trebuie sa o uzi direct in ghiveci, trebuie sa asezi ghiveciul intr-un vas cu apa, iar ea, o planta parazita, isi ia apa necesara )) Bafta!
anonim_4396 întreabă: