anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

cum se poate realiza o izolatie fonica-ne desparte un zid de alta familie si se aude tot ce vb? locuinta este comuna si mentionez ca zidul despartitor este din bca, tencuit si izolat cu celuloza de 2cm pe amele parti.multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| denyy a răspuns:

Eu am dormitorul placat cu rigip si vizavi sunt copii si nu se aude cred ca este bine si asahappyhappyhappy

7 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Probabil sunetul nu se transmite numai prin zidul despartitor, ci si prin tavan, pardoseala si peretii laterali. Eu as incepe cu izolarea tavanului (rigips+vata), mai ales ca prin asta se castiga si la estetica iar investitia se recupereaza rapid din cheltuielile cu incalzirea. Urmatorul pas as monta panouri fonoizolante sub parchet, iar daca nici atunci nu se rezolva, as izola toti peretii cu rigips+vata.

| mami a răspuns:

Daca izolezi cu orice material de izolatzie vrei trebuie sa izoleze si vecinul caci la el se realizeaza vorbitul in casa nu la voi si de la el se propaga sunetul si prin pardosea si prin tavan
solutzia ar fi sa punetzi in fundal o muzica buna sa acopere vorbele vecinilor sau sa cuparatzi dopuri la farmacie si nu mai auzitzi nimic

luciana
| luciana a răspuns:

Se poate face izolatie cu 1) - vata minerala ca este cel mai bun izolator fonic, dar aceasta este prinsa pe un cadru metalic special apoi se monteaza rigipsul, apoi chituirea lui si vopsirea cu vinarom. Este cel mai indicat, dar vei pierde din latimea sau lungimea acelei camere cam 5-7 cm.in grosime, pe toata suprafata izolata. 2) Se mai poate face izolatie cu polistiren de 5 cm grosime, care se prinde cu piese speciale si peste care se poate pune ca finsaj, rigips subtire de 1-2 cm apoi acesta se chituieste si apoi se vopseste in vinarom. Alege ce varianta iti convine ca si pret, succes si numai bine. Lucien.

| Brotacelu a răspuns:

Tratamentul se face prin combinarea de
-materiale fonoabsorbante : vata, pluta, lemn perforat, ghips perforat sau combinatii ale acestora
-materiale reflectante.

distractie placuta

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

O solutie ieftina, dar inestetica, in caz ca esti chiar disperat: placare pe ambele fete ale peretelui cu cofraje de oua. Altfel, as recomanda vata minerala, cu coeficient mai bun decat polistirenul. Problema este, insa, ca risti ca ghips-cartonul cu care plachezi peretele poate forma impreuna cu acesta o cutie de rezonanta. Si nu cred ca vrei... Ideal este ca stratul fonoabsorbant sa ramana aparent, dar nu prea se poate in cazul tau. (poate un tapet de pasla)

| IzolatieFonica a răspuns:

In primul rand uita de tot ce scrie mai sus si iti explic si de ce. Unul te sfatuieste da pui materiale fonoabsorbante si placi gaurite.Stie ele ce stie dar alea is pentru acustica nu pentru izolatie fonica. Diferenta intre izolatie fonica si acustica este urmatoare.Un material de izolatie fonica nu trebuie sa lase sunetul da iasa din mediul (camera) respectiv.deci reflexie 100%. Daca materialul absoarbe sunetul si il lasa sa treaca se numeste absortie si este buna la acustica (camere cu probleme:ecou si/sau reverberatie) dar nu izoleaza fonica.
Un material ca sa fie bun izolator fonica trebuie sa aiba un NRC de 0.01-0.50.Trebuie sa aiba fibrele asezate intr-un anumit fel, incat sa permita sunetului sa intre in el dar sa nu il strabata 100%. trebuie sa aiba densitate de minim 60 kilograme per mcub.
Tot ce nu intra la izolatori fonici sunt trecuti in comenturile de mai sus si anume:vata minerala, burete cofrat sau cofraje de oua.
Cofrajele de oua si buretele cofrat sunt pentru acustica.
Vata minerala este pentru izolatie termica si izoleaza fonica 1 dB per cm grosime. Daca vrei sa izolezi 60 de decibeli trebuie sa faci un perete de 60 cm grosime,deci uita de ea.
In plus,daca nu ai o fisa tyehinca in care sa fie specificat NRC sau Alpha inseamna ca ala nu are treaba cu izolatia fonica.
O izolatie fonica, cu grosime maxima, costa in jur la 100 ron pm la care se mai dauga si rigips-ul.e scumpa dar face treaba. Daca incerci cu vata arunci banii pe geam.
Acuma te rog sa-mi spui din ce este peretele,ce grosime are,ce structura de rezistenta exista acolo, grosime podea, tavan si ce zgomote predomina acolo.
Izolatia fonica se face pe baza unor masuratori sonometrice si nu pe ghicite.Calculele implica inclusiv materialele din care este construit apartamentul sau casa.

| Nicoleta_4403 a răspuns:

Buna,
Incearca sa pui intrebarea asta si pe astea 2 site-uri http://janinadesign.blogspot.com http://www.janinadesign.ro
vad ca se ocupa numai cu asa ceva.BAFTA