| NunuNini a întrebat:

Buna dimineata!
Am o vecina (la bloc, fireste) care nu aeriseste niciodata locuinta. Dar foloseste odorizante de camera puternice.
Desi nu mai avem incalzire centralizata, tevile sunt scoase si gaurile inchise (cu ciment, si tot tacamul), mirosul usturator de la odorizantele sale ajunge in apartamentele vecine. Sunt alergic la astfel de chimicale. Nu inteleg pe unde patrunde mirosul.
Vara stau cu geamurile deschise. Dar acum la noi sunt temperaturi negative si ziua. Cum pot rezolva problema? Multumesc.

13 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Verifica tot apartamentul, mai ales pe partea spre vecina. Uita-te atent dupa orice crapatura, fisura. Oricit de mica. Pe acolo intra aerul cu odorizantele vecinei. Incepe de la asa-zisele gauri inchise, cel mai probabil pe acolo poate sa vina mirosul. Si cand dai de ele, astupa-le, si rezolvi problema.
Am avut o experienta interesanta in acest sens. Am renovat un apartament care avea mastile de la instalatii distruse, pline de crapaturi. Apartamentul era proaspat cumparat. Propietara, o prietena a sotiei, nu a sesizat cand l-a vazut ca de la subsol, el fiind la parter, venea miros urit. Abia dupa aceea a bagat de seama problema. S-a necajit mult, dar i-am spus ca se rezolva. I-am demolat mastile, am facut altele din rigips, am inchis orice gaura de la masti cu grija, si problema a disparut. Dar partea cea mai interesanta abia acum urmeaza. Dupa ceva vreme, se intilneste sotia cu propietara, care ii spune ca vecinul de deasupra era nemultumit ca de cand si-a renovat ea apartamentul, la el in casa ajunge miros urit. Vecinul dadea vina pe mine, ca eu as fi facut cine stie ce de ajungea mirosul la el happy. Explicatia e simpla. Nefiind astupate gaurile intre etaje, aerul imbicsit cu miros de la subsol nu mai iesea la parter, ca nu mai avea pe unde, odata ce eu am reparat totul, ci urca (efectul de cos) la etajul unu, prin fisurile ce le avea vecinul in mastile lui.

| NunuNini explică (pentru cristi202):

Haha, explicatia e simpla/ Exact asa am gandit inainte de a termina de citit.
Da, va trebui sa reiau toate fostele gauri acoperite cu ciment. poate sunt crapaturi pe acolo. Culmea e ca la baie am fost atent, am "blindat" totul. La camere credeam ca e ok. Oricat mi-ar fi de lene (greu), am sa incep demolarea si refacerea. Multumesc.
An nou fericit!

| cristi202 a răspuns (pentru NunuNini):

Cu drag!
Imi pare rau ca ai de lucru, dar ma bucur ca ai inteles de unde vine problema. Succes la rezolvarea ei!
An nou fericit!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce nu mai aveți încălzire centralizată?

| NunuNini explică (pentru anonim_4396):

E oprita in tot orasul din motive de... neprofitabilitate. Nu e singurul oras din tra.

| 4ndr33y a răspuns:

Am si eu cativa vecini, care cand deschid usa pe scara, te intoxici, trebuie sa faci scari-viteza dar mirosul nu ajunge in apartamente.
In camera ta, poti incerca cu un purificator de aer, incep de la 250 lei.

| cristi202 a răspuns (pentru 4ndr33y):

Scari viteza? happy happy happy

| 4ndr33y a răspuns (pentru cristi202):

Da, cobori o treapta, doua sau trei, iar in functie de conditia fizica restul le sari, e mult mai rapid si te intoxici mai putin.
E problema la urcare, trebuie sa prinzi un moment cand n-au mai deschis usa de cel putin 20 min.

| cristi202 a răspuns (pentru 4ndr33y):

laughing
Stiam, eu ma refeream la expresie, ca e tare haioasa.
La urcare faci fitness. Sau cardio. laughing

Răspuns utilizator avertizat
| AlExUtZuL9976 a răspuns:

Spune-i vecinei să nu mai dea cu odorizante. Sau să folosească unele mai slabe. Sincer! Și nu sunt sarcastic sau te iau in zeflemea, sunt 100% serios.

| NunuNini explică (pentru AlExUtZuL9976):

Din pacate, nu ai cu cine vorbi. Crede-ma ca am incercat.

| AlExUtZuL9976 a răspuns (pentru NunuNini):

Nasool crying