Am un Motan in condensatie de vreo 4 ani, toate bune si frumoase. Daca iti iei in condensatie, tine minte ca trebuie sa pui calorifere MARI sau sa o faci in pardoseala incalzirea. Toata smecheria la condensatie e sa ai 45 de grade in instalatie pe calorifere pentru randament optim. Cu caloriferele vechi si 45 pe tzeava probabil o sa faci frigul, din pacate.
Calculul pentru achizitionare se face tinand cont de mai multi factori, cum ar fi: volumul spatiului de incalzit (nu metri patrati), suprafata vitrata (ferestre), grad de izolare al peretilor, etc.
La un calcul brut, cu tavanul de 3 m, ai nevoie de un cazan cu putere termica de 90 KW, de genul celui de aici:
http://www.calor.ro/......are-putere
Nici nu cred ca mai exista centrale clasice si la 120 mp e pacat sa nu luati in condensatie pentru ca la suprafete mari chiar veti simti diferenta la consum. Spunea cineva de 90 kw, nici vorba, este suficienta o centrala de 24 kw. Eu va recomand Viessmann, iar ca model Vitodens 100, eventual varianta cu boiler extern daca spatiul va permite.
___U17C întreabă: