| alexandrubt13 a întrebat:

Buna, doresc sa stropesc niste tufe de la niste nuci taiati. Cu ce substanta as putea arde frunzele sau cu ce sa stropesc pentru arderea frunzelor la pomi?

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Adica vrei sa omori pomu ala sa nu mai dea alti lastari. Vorbeste mai pe romaneste sa priceapa lumea laughing altfel risti sa ajungi la alte povesti laughing
Du-te cumpara erbicid total, ceva gen Roundup, baga ceva concentratoe dubla de cat zice pe ambalaj, lasi acei lastari sa creasca asa de 30 cm sa zic, apoi stropesti pe frunze.Repeti la 2 saptamani tratamentu si sigur nu o sa mai apara dupa.
Intrebi de un erbicid total, eu am dat un nume doara, dar sunt destule erbicide totale.
Arderea frunzelor la pomi, nu se numeste ardere, nu stiu dar expimarea ta e aiurea.

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Frunzele pomilor, daca sunt sanatoase, atunci cel mai bine este sa le intorci in pamant. Substantele din ele au fost absorbite din pamant si lipsesc de acolo. Daca lasi sa se putrezeasca, acele substante se intorc in pamant si lipsa va fi mult mai redusa (doar cele "consumate" in fructele culese vor lipsi).

Daca sunt frunze bolnave, atacate de vreo boala, atunci ele trebuie distruse.
Le putem aduna in recipiente metalice incapatoare (galeti, butoaie) si le ducem intr-un loc ferit, unde le putem arde - dar cu mare grija!

| anonimg a răspuns:

Daca vrei sa le dai foc, le lasi mai intai sa se usuce introcandu-le pe o parte si pe alta, si apoi vor arde fara prea multa benzina turnata pe ele.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Apa cu sare sau solutie ierbicida de la magzinul de specialitate.

| alexandrubt13 explică:

Deci repet nuci taiati dar a dat din nou multe mladite si doresc sa i stropesc sa le ard frunzele verzi