| AllmaGirl a întrebat:

Buna! Eu am o floare, inflorea frumos apoi ne-am mutat si de la schimbarea mediului se ofileste...inca traieste, ce pot face pentru ea?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
10 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
despre ce floare e vorba? poate are caldura prea multa/aer uscat/apa multa/putina/frig...
da o poza cu floarea daca poti sau cum se numeste sa cautam detalii. poate are gandacei la radacina, pe frunza..sunt multi factori.
O frumoasa zi sa aihappy

| onasis1961 a răspuns:

Mergi la fitosanitare şi te vor sfătui în legătură cu tratamentul adecvat.

| MihaelaDart a răspuns:

Incearca sa-i spui Tatal Nostru si cu toate asa cum oamenii comunica si cu florile trebuie sa vorbim. Pare ciudat pentru unii, dar asa cum mi-au zis altii care au facut asa ceva, florile lor si-au revenit dupa a cea stagnare.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Unele flori, printre care si,, craciunitele,, se ofilesc atunci cans sunt mutate in perioada infloriri. taie ce e uscat si asteapta sa se reacomodeze.S-ar putea sa o fi orientat in alta pozitie decat era obisnuita.Da-i putin timp.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cumpara alta.
sau: schimba-i pamantul si ghiveciul,udo de doua ori pe zi cu apa, expune-o la soare si la caldura, tine animalele[daca ai] departe de ea, curata frunzele sau florile uscate, si cam atat. am o orhidee care are acus 5 luni, si am facut lucrurile astea. funda?

| AllmaGirl explică:

Http://i1158.photobucket.com/......C2D04E.jpg
http://i1158.photobucket.com/......68EC0E.jpg

Asa arata cand nu era asa ofilita. Poate asa isi da cineva seama ce floare este. Nu vreau alta, vreau sa o salvez. Daca o mut in alt ghiveci? Soare nu am de unde sa ii mai dau, e iarna...

| caramela a răspuns (pentru AllmaGirl):

E o floare cumparata din supermarket? am patit si eu asa, dupa ce am adus floarea acasa, am vazut ca incetul cu incetul floarea moare..au fost obisnuite cu minerale, incearca(daca iti permite bugetul) sa cumperi minerale.

| AllmaGirl explică:

Este primita...dar cred ca e moarta, mai are doar tulpina, a cazut si s-a uscat tot... de acum imi plantez acasa, sa stiu eu ca rezista.

| caramela a răspuns (pentru AllmaGirl):

Daca radacina este sanatoasa, chiar daca nu mai are frunze, sa nu o arunci, ai sa vezi ca isi revine, asa am patit eu cu un ficus...ramase-se numai batul, copii si sotul voiau sa il arunce si nu i-am lasathee hee astazi am un ficus de mai mare frumusetea.

| d4ea a răspuns:

Schimba pamantul florii.