| Yrem3119 a întrebat:

Frigiderul meu a ruginit putin in partea de jos si se vede f urat. As putea sa il vopsea cu o vopsea pentru metale? Multumesc

Răspuns Câştigător
| 9Florin9 a răspuns:

Poti sa-l vopsesti linistit, dar sa cureti foarte bine zona si sa dai cu deruginol, apoi vopsesti, altfel nu tine.
Daca vrei poti chiar sa dai cu spray pentru vopsit biciclete.

| Yrem3119 explică (pentru 9Florin9):

Am deja in casa o vopsea, o sa incerc sa vedem, multumesc mult pentru ajutor!

| regis a răspuns (pentru Yrem3119):

Cu "o vopsea" vei rezolva problema strict estetic, pe termen scurt. Adica vei acoperi rugina fara a opri coroziunea, partea deja afectata se va gauri si se va extinde in zonele învecinate.
Cu o vopsea cu inhibitor de rugină nu vei rezolva doar partea estetica ci vei intari partea afectată si in acelasi timp vei preveni extinderea ruginii. Si asta fara a fi nevoie de indepartarea chimica a ruginii (cu deruginol) si fara a aplica grund. Doar indepartezi bucatile desprinse de rugina si vopseaua decojita, folosind o perie de sarma si eventual putin șmirghel, după care poti aplica vopseaua, de preferat cu o rola.
Pentru o treaba perfecta, dupa uscare poti vopsi întreg frigiderul cu o vopsea spray.

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Ia o vopsea cu inhibitor de rugină.

| Yrem3119 explică (pentru regis):

Am deja in casa o vopsea pentru lemn si metale, de asta mi-a si venit ideea sa il vopsesc happy

| Yrem3119 explică:

*sa il vopsesc, Scuze!