anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna, îmi puteți spune cum pot prinde fazani? Am găsit o capca umană cu plasă automată care se declanșează daca calca fazanul pe ea, următoarele dimensiuni lungime 50cm lățime 40cm și înălțime 2cm se numește vidaxl.

6 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Este braconaj si se pedepseste cu amenzi (corectionale)foarte mari sau inchisoare.

| User12437883839 a răspuns (pentru Salontanul):

Pai și dacă îți spun că am aprobare, pentru că fazani îmi distrug culturile eu nu vreau sa îi țin pentru mine ca nu am ce sa fac cu ei vreau sa îi dau unei rezervați

| Salontanul a răspuns (pentru User12437883839):

Prinderea fazanilor cu capcane este considerată braconaj, adică o activitate ilegală.
În România, de exemplu, vânătoarea sau capturarea speciilor de vânat (cum e fazanul) se poate face doar în cadrul unor reglementări stricte, de obicei prin vânătoare autorizată, cu permis de vânătoare, în sezonul de vânătoare, și respectând metodele legale (care exclud capcanele).
Capcanele sunt interzise pentru capturarea speciilor sălbatice de vânat — folosirea lor este tratată ca braconaj și poate duce la amenzi, confiscarea echipamentului, chiar și dosar penal în unele cazuri.
Se pot pune capcane doar de persoanele autorizate pentru grădini zoologice, cercetători în caz de suspiciune de boala sau pentru marcare pentru studii. Oricum vânătoarea este interzisă (Art. 21/Legea 4264) intre 1 ianuarie și 1 septembrie.
Dacă ai aprobare și te pune Dumnezeu să-i vânezi, nu să-i prinzi pentru a-i preda, și te reclamă cineva, aia e... Ai grijă!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru User12437883839):

Tu ai 15 ani, nu ai nici un fel de aprobare.

| ReddY25 a răspuns:

E ilegal din ce știu

| romeo78 a răspuns:

Cu alcool în apă, cu mâncare făcută cu cidru de mere.