Buna
uite cum fac eu.
1kg de carne.
200 gr orez, 4 cepe tocate marunt, 1-2 oua, piper, sare un pic de bulion/suc de rosii, verdeata patrunjel/marar..si 2-3 linguri de faina de grau
amestec aceste ingrediente apoi impachetez sarmalutele in foi de varza/vita-de-vie..in cratita poti adauga si 2-4 costite de porc afumate si o crenguta de cimbru.
Sarbatori fericite si un an nou plin de sanatate
Buna!
Vezi ca nu ai pus intrebarea la categoria potrivita, trebuia la GASTRONOMIE pusa, o s-o mut eu acolo, pe viitor ai grija cu categoriile!
1 kg. carne de porc tocata sau tocatura mixta (vita+porc), 1 varza mare murata, 200 g. costita afumata, 2 cepe mari, 250 ml. bulion sau rosii tocate100-150 g. orez, sare, piper, boia dulce, crengute de cimbru sau marar, 1 ardei gras sau iute (optional), smantana.
Pui carnea tocata intr-un castron incapator.
Toci cepele si caleste-le in ulei (sau untura, daca ai). Pune-le apoi peste carnea din castron si amesteci totul foarte bine.
In untura ramasa se pune orezul si se caleste usor pe foc, se rastoarna in castronul cu carne si ceapa, se adauga condimentele, putina apa rece (1, 2 linguri) si se omogenizeaza.
Se desfac foile de varza, sarmalele se invelesc numai in "varful" frunzelor de varza (scoti cotorul)
In oala mare de lut, pe fundul uns cu untura/ulei, asezi un strat de varza tocata, crengute de cimbru sau marar, cateva bucatele de afumatura, un strat de sarmale si tot asa pana se termina sarmalele.
Ultimul strat trebuie sa fie de varza si costita.
Acoperi sarmalele cu bulion indoit cu apa (atat cat sa treaca peste sarmale) si ardei gras sau iute, crestat in varf. Se fierb sarmalele la foc mic, o zi intreaga.
Te pup!
1 kg carne tocata
2 cepe
2 oua
condimente pentru sarmale
cimbru
sare
1 cana orez
2 linguri pasta de tomate
foi de sarmale
Asta face mami
anonim_4396 întreabă:
AnnyY33 întreabă: