Cuptorul e mai bine sa fie electric (si cu ventilatie),
in timp ce plita (daca e posibil) e mai bine sa fie pe gaz (plitele electrice nu au putere atat de mare, nu poti face gratar in tigaie, nu poti rumeni rapid ceva, nu poti flamba si multe altele, preparate care au nevoie de temperaturi mari obtinute intr-un timp scurt).
Nici nu se poate compara cuptorul electric cu cel pe gaz. Nici nu stiu cine si de ce ar mai folosi cuptor pe gaz
Electric este mult mai bun, ai temperatura mult mai stabila, si nu usuca.
Eu evit sa le folosesc pe cele pe gaz, trebuie sa faci cate trucuri ca sa nu-ti usuce mancarea, si habar nu ai ce temperatura se formeaza inauntru.
Orice tigaie, daca citesti instructiunile spune sa pui la foc mic sau mediu, nu ce spune NLS, sau te invata, sa obtii temperaturi mari, vorbeste prostii.
Cuptor, aragaz, electric este cel mai bun, dar cum curentul electric este scump in RO e mai bine pe gaz.
Depinde si daca banii is o problema, sau consumul de electricitate, daca nu te intereseaza aspectul asta, atunci electric este mai bun.
Ce este dezavantaj pentru RO in afara de pretul curentului electric? Curentul insasi, acolo ti se da o anume cantitate, care sincer dupa parerea mea, dupa calculele mele, nu este suficienta.
La ce anume ma refer? La citi amperi primeste o locuinta in RO. Daca tu ai cel mai puternic cuptor de pe piata, frigider mare, aer conditionat mare, multe electrocasnice de mare putere, vorbim de cele ce gasesti la magazine, gindeste ca toate alea la un mom dat sa functioneze in acelasi timp.
Sare siguranta generala, pentru ca ele ar depasi amperii ce ti se dau.
Cam despre asta este vorba in ro, pe linga ca este scump nici nu ti se da cit ai nevoie, deci cit ai nevoie, nu vorbim aici de chestii industriale.
Dar ca idee orice este electric este mai bun, control mai bun, siguranta mai mare.
Eu unde locuiesc acum, am aragaz electric, majoritatea pe aici is electrice, deci e cu cuptor, cu 4 ochiuri, dar este puternic, ca si un aragaz pe gaz.
La cumptor am facut de toate, pentru ca tigaile, oalele asa spun, sa le iei usor, altfel le strici.
Tu faci gratar in tigaie, sau pe plita? Gratar faci afara la gratar nu faci gratare in casa, sa fim seriosi, unia bat gardu.Si grataru cand faci nu trebuie foc mare, sau sa obtii temperaturi f mari deodata.
Lorena08 întreabă: