Ma indoiesc ca asta a cauzat defectarea centralei. De altfel pe conductele de gaz se introduce o mica tensiune pentru prevenirea coroziunii.
Pentru a inlatura insa orice discutie, nu trebuie decat sa intercalezi o mica bucata de teava sau un fiting de plastic (polietilena) undeva intre robinetul tevii de gaz si centrala.
Pentru reparatia centralei poti solicita banii companiei de gaze (care mai departe nu are decat sa caute vinovatii), daca intr-adevar un expert confirma ca exista tensiune pe teava si ca fara dubii aceasta este cauza defectarii centralei, (ceea ce, repet, ma indoiesc). Daca cei de la gaze refuza, te poti adresa ANPC.
Compania de gaz trebuie sa te despagubeasca deoarece ei au facut prost instalatia de gaze, sau daca ei in urma verificarilor constată ca vreun vecin a facut o improvizatie la instalatia de curent si fură curent printr un fir montat linga țeava de gaze, atunci acel vecin va fi aspru pedepsitr va platii despagubiri si se va alege si cu dosar penal, deci tu fă sesizare la compania de gaze la distribuitor sa vina ei sa verifice.
Intreaba la aia ce ai luat centrala,pe aici nu stau avocati,ori stiu si eu daca sa ma confruntat cineva cu o problema la fel sa zici ca ar avea un raspuns cit de cit pentru tine.
Electrica au dat din umeri de ce? Nus in stare sa gaseasca unde este cablu defect?
Verifica tu singur daca aia zici ca nu se pricep.Dar eu din ce gindesc,cred ca problema este la tine.
De ce zic asta? Pt ca de ar fi fost problema venita de altundeva,atunci ar mai fi fost si altii afectati nu doara tu.
In blocu ala nu doar tu ai centrala corect? La rerstu cum de nu s-a ars nimic?
Inchide tot curentul la tine si vezi apoi daca mai ai votaj pe teava de gaz.
Ar trebuie sa verifici inainte sa inchzi ce voltaj ai sau amperaj,apoi verifici si dupa ce inchzi curentul.
Nu cred sa fie de la curent,mai degraba centrala este de vina.
Gindeste si tu,daca ar avea teava de gaz curent pe ea,citi au centrala acolo si de ce nimeni nu se mai plinge decat tu?
Ti s-a ars centrala pentru ca n-a fost bine instalata,ori ca stiu si eu ce so intimplat,s-a ars ca nu-i buna,deci una din astea ar fi.
Curentu de este pe teava de gaz nu vine doara la tine,gindeste ca ala se duce la vale pe toata teava,sar duce si la vecini chiar sa zici ca curentu de la tine ar pleca,ar fi si altii afectati.
Deci problema este doara la tine si nu cred sa fie de natura electrica,adica de la cablurile tale care ar atinge teava pe undeva.
Daca cablu electric din aptm tau ar atinge o teava de gaz,sar duce si la vecin,ar avea si ala probleme nu?
Zic si eu,pentru ca tu nu dai amanunte,adica de unde crezi tu ca ar veni curentul ala? De la tine, vine de altundeva etc.
Curentu electric este ok, de nu ar fi, ar fi afectati la fel si vecinii, toti primiti curent exact de la acelasi cablu.
De aia electrica au venit au verificat si au plecat, nu-i problma lor.Aia cu centrala sa iti dea alta centrala in loc.
Deconecteaza centrala de la curent de tot, scoate cablurile afara de tot si apoi masori teava de gaz, vezi de mai ai curent.
Daca tot ai curent, mergi pe teava de gaz, vezi unde intra, daca prin jur ar fi cabluri electrice.Inchide toate siguranjtekle si verifica iar. Daca tot vine, atunci inseamna ca treaba nu-i buna deloc Mergi la vecin si verifica si la ei daca au curent pe teava.
Baga impamantare la teava de gaz, leaga un cablu de teava, apoi prindel undeva de impamantarea de la tablou, zic si eu desi centrala aia ar trebuie sa aiba legatura la impamantare.
Deci problema ta pana la urma care este? Cine te despagubeste ori ca ai curent pe teava de gaz?
Din intrebare reiese ca intrebi de despagubire.Deci centrala dacxa mai este in garantie,atunci aia de unde ai luat centrala trebuie sa iti dea alta in loc.
Aia cu centrala da vina pe instalatia electrica,dar centrala lor se pare ar fi de vina.
Tu spune-le ca de ar fi ost problema de la electrica, atunci ar fi fost si vecninii afectati, nu doara tu, deci ei se sustrag sa nu-ti dea garantie, niste banditi.
Sa iti demonstreze c a centreala lor era buna si ca din cauza altcuiva s-a ars.
Daca nu pot sa iti dovedeasca asta, atunci trebuie sa iti dea alta centreala.
Undeva exista o atingere la time sau la vecini ori in exterior între rețeaua electrica și țeava de gaz. Fenomenul e foarte periculos, nu e de gluma, trebuie anunțat distribuitorul de gaz din zona. Probabil țeava nu are nici împământare.