Întrebare recomandată | Rienmedire a întrebat:

Buna! Mi-am luat un lamai si il tin la mine in camera in geam cam la 20plus grade, il pot lasa pe hol unde am 7-10 grade? Dau funda! Aceeasi intrebare si pentru un oregano

7 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Atât timp cât acolo unde le muți nu sunt temperaturi negative, e bine.
Nu le uda în exces - au nevoie de mult mai puțină apă iarna.

Răspuns utilizator avertizat
| DjSannan a răspuns:

Buna!

Este important sa asiguri o temperatura adecvata pentru plantele tale, in special pentru lamai si oregano. Acestea au nevoie de o temperatura mai scazuta decat cea din camera ta, de obicei intre 10-15 grade Celsius. Prin urmare, ar fi mai bine sa le muti pe hol, unde temperatura este mai scazuta. Asigura-te ca ai suficienta lumina naturala pentru plantele tale, dar evita expunerea lor la radiatiile directe ale soarelui. De asemenea, asigura-te ca le uzi regulat, dar fara a le inunda, pentru a le oferi suficienta umiditate.

| IceRope a răspuns:

Este bine și la 7-10°C. Va intra într-un fel de conservare până în primăvară. Eu îl țin în beci pe timpul iernii, cu lumină venită de afară. Îl ud mai rar.
Primăvara îl scot în curte, să mă bucur de florile și lămâile sale. Patru inși cărăm ditamai butoiul de ghiveci. laughing

| Rienmedire explică (pentru IceRope):

Daa al meu este mai mic dar abia astept sa il vad asa de mare, i am comandat un container de 65cm inaltime, la primavara acolo il pun

| IceRope a răspuns (pentru Rienmedire):

Bun. Să îl altoiești. Tu, sau altcineva priceput. Odată înflorit și polenizat va începe să facă și lămâi.

| 777sebi a răspuns:

Pomii de lămâie preferă temperaturi mai moderate, de preferat între 10 și 25 de grade Celsius. Dacă temperaturile sunt prea scăzute, acest lucru poate încetini creșterea plantei și poate cauza fructele să se coacă mai încet sau să fie mai mici. De asemenea, pomii de lămâie au nevoie de lumină naturală pentru a prospera, deci asigurați-vă că îi oferiți plantei suficientă lumină în noul loc în care o mutați.

Oregano este o plantă perena care preferă să crească în condiții de temperatură moderată. De obicei, aceasta se întinde între 15 și 25 de grade Celsius, dar poate supraviețui și în temperaturi mai scăzute, până la 10 grade Celsius. Deși poate tolera mai bine temperaturile mai scăzute decât un pom de lămâie, schimbarea bruscă a condițiilor poate afecta planta și poate încetini creșterea sa.

Dacă doriți să le mutați într-un loc cu temperaturi mai scăzute, ar trebui să faceți această schimbare treptat, pentru a da plantelor timp să se obișnuiască cu noile condiții. Puteți începe prin așezarea plantelor într-un loc cu lumină naturală, dar cu temperaturi mai scăzute decât în cameră, și apoi mutându-le treptat într-un loc mai rece.

Este important să monitorizați plantele atent după mutare pentru a vă asigura că se adaptează bine noilor condiții și să le oferiți îngrijirile necesare, cum ar fi udarea și fertilizarea, pentru a le menține sănătoase. De asemenea, asigurați-vă că plantele au suficientă lumină naturală și aer pentru a se dezvolta corect.

În general, este important să faceți schimbări treptate atunci când mutați plantele și să le oferiți îngrijirile necesare pentru a le menține sănătoase și în creștere.