Nu are relevanta iodul, dar vezi sa nu faci o tâmpenie. Sarea se va infiltra in sol, s-ar putea sa îți transformi gradina in teren de tenis.
Da, știu de acest efect. Mulțumesc pentru lămurire. Poate voi găsi altă metodă de exterminare a puricilor?
Sarea se pune la mancare nu la purici,ce sa le faci alora,poate sa le dea gust la ce consuma ei
Daca ai purici,desi nu cred asa ceva,mai degraba ai paduci, asa se numesc aia paduchi de frunze, stau pe frunze si consuma seva plantelor, apoi dejectiile lor is lipicioase si daca sunt multi pe acele dejectii apar ciuperci, adica acea negreala daca ai vazut vreodata.
Puricii sunt negri si ca si la oameni sar, dar cam rar sa ai pureci.Deci puricei tai sunt paduci, care nu sar deloc, stau acolo pe frunze, de abia se misca.
Cu un simplu insecticid ii poti elimina, dar depinde cum administrezi daca este asa orice insecticid.Pt o buna eficacitate iti recomand un insecticid sistemic, acolo nu mai conteaza cum administrezi, ala elimina toti paduchii aia.
Nu,nu te sfatuiesc sa folosesti sare in gradina ...contra puricilor poti folosi pesticide, ca cele pentru combaterea gandacului colorado.dar bunica mea la tara, avea o metoda inedita, avea un trandafir catarator plin de purici si il "trata"cu tutun ..cumpara un pachet de tigari cele mai ieftine, nationale, sau marasesti, scotea tutunul din tigari, il fierbea in 5-10l apa, dupa racire stropea plantele (trandafirii)dispareau definitiv.