| saresipiper a întrebat:

Buna, rigipsul e bun pentru a masca igrasia? Sau se uda?

Răspuns Câştigător
| PRaPRa a răspuns:

Ai nevoie de o vopsea pe baza de ulei speciala.
Sau un fel de amorsa acrilica(Vitex Vitosin de exemplu)
Poti masca cu rigips daca vrei dar nu scapi de problema daca se raspandeste.

11 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Rigipsul poate masca igrasia, insa evident asta nu e o solutie.
Identifica si elimina intai cauza, apoi speli cu clor, dai cu amorsa si vopsesti cu o lavabila de calitate. Igrasia veche nu are cum sa mai iasa.

| cristi202 a răspuns:

Igrasia nu se mascheaza. Se curata. Daca dupa curatare reapare, atunci da, se curata din nou, si apoi aplici rigipsul.

Igrasia apare ca urmare a condensului, aerul cald atinge peretii reci, ceea ce duce la condensarea apei pe pereti (peretii se "aburesc"), mediu propice pentru formarea mucegaiului si a igrasiei. Daca aplici rigipsul, pe partea camerei aerul va fi cald, intre rigips si perete aerul va ramane rece, si, odata ce nu mai exista conditiile aparitiei condensului (diferenta cald-rece), nici igrasia nu va mai reveni. Iar atit peretele, cit si rigipsul, va fi uscat.

| cristi202 a răspuns:

Inca ceva. Nu te baza pe solutii asa zis minune. Solutiile nu prea rezolva problema, atit timp cit exista conditiile aparitiei igrasiei. Cu ele, e mai mult chestie de marketing. Adica multa vorba pentru prea putin. Daca s-ar face o statistica, cred ca reusita in cazul lor ar fi undeva la 30-40% procente din cazuri, deci ai sanse reale sa arunci cu niste bani in vint.

| saresipiper explică (pentru cristi202):

Multumesc mult!

| cristi202 a răspuns (pentru saresipiper):

Cu multa placere!

| mihai69 a răspuns:

Igrasia nu se maschează, se elimină. Orice tentativă de a o ascunde se soldează cu un eșec.

| saresipiper explică (pentru mihai69):

Tot iese, am dat cu de toate

| mihai69 a răspuns (pentru saresipiper):

Păi asta am zis și eu. Nu e vorba că ai ales alt răspuns câștigător, dar culmea e că și dacă faci ce scrie acolo, tot o să ai igrasie.
Ideea e să elimini CAUZA. Igrasia e doar un efect, cauzele sunt în principal proasta izolație a fundației (dacă ești la casă), o scurgere pe țevile care traversează planșeele dacă stai la bloc, etc. Scapă întâi de astea, pe urmă abia să te apuci de curățat, mascat (NU!, dar mno... dacă-ți place mirosul), renovat.

| saresipiper explică (pentru mihai69):

Multumesc frumos!

| relian a răspuns:

Este bun daca izolezi intre rigips si zidul cu igrasie.
Mai exact cureti locu ala sau peretele respectiv de igrasie, dai cu clor stiu si eu ce mai faci, dupa ce se usuca, lipesti polistiren, peste pui rigips si igrasia aia n-o sa mai apara deloc, in veci laughing garantat

| MeraO a răspuns:

Igrasia nu se mascheaza, se elimina. Doar incercarea de a o acoperi nu aduce nimic bun pentru ca va continua sa se intinda peste tot. Spalati bine peretii daca aveti ingrasia doar la suprafata sau indepartati tot stratul de mucegai daca peretele este afectat in profunzime. Aplicati apoi tencuiala antiigrasie MAI. Se aplica in straturi succesive, dar nu mai devreme de 10 ore, de regula se aplica a doua zi urmatorul strat. Peste acest strat nu se aplica glet sau vopsea in ulei

Întrebări similare