Întrebare recomandată | YoNuuT a întrebat:

Bună. Se pricepe careva la pomi fructiferi? Cum scap de furnici de pe pomi? Eu am pus la tulpina banda izoler+vaselina pe ea. Daca o sa se scurga vaselina pe tulpina se va întâmpla veva cu pomul?
Menționez ca pomi sunt plantati din toamna

12 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.A dat roade metoda cu izoler si vaselina? Eu am dat cu var in livada parintilor si parca observ ca tot se mai urca furnicile.Ele nu sunt daunatoare in sine, ci doar atunci cand lucreaza cu afidele.Pe cele din urma doresti sa le omori.

https://www.paradisverde.ro/......e-dauneaza

Uite aici videoclipuri cu metode, unele sunt tot cu scoci si vaselina.

https://www.youtube.com/results?search_query=furnici+in+pomii+fructiferi

https://www.youtube.com/results?search_query=scapa+de+afide

| YoNuuT explică (pentru dullcat):

Buna. In primele zile am vazut ca nu mai urca furnicile in pom... Dar am rezolvat problema cu mospilan.Erau paduchi verzi foarte mici pe frunze... ascunse. Iti recomand 2 grame la 10 litri de apa

| dullcat a răspuns (pentru YoNuuT):

Ok.Multumesc.

| YoNuuT explică (pentru dullcat):

Asta am primit recomandare de la un sef din pipinera. A functionat 100%.

| relian a răspuns:

Ai pus vaselina e bun, dar de ce nu ai stropit pomii aia, mergi iei ceva de insecte si stropesti.
Si daca se urca furnicile in pom ce? Sa nu spui ca sor apucata alea sa roada pomu sau frunzele laughing

Daca curge vaselina pe tulpina, iti dai seama ca ceva bun nu se va intampla.
Dar nu vad de ce nu lasi tu furnicile alea sa isi vada de treaba, oricum ele nu au treaba cu pomul tau.

Intrebarea este ce cauta furnicile in pomii tai? Cam asta ar trebuie sa te intrebi, ce cauta acolo, pentru ca ele nu rod frunze, nu rod lemn.
Ceva cauta, ceva este acolo care lea atras.Dar ce anume? Ai verificat frunzele la acei pomi, nu cumva colcaie pe ele paduchii de frunze?

Paduchii de frunze is asa insecte micute verzi la culoare, is cu miile pe dosul frunzelor.Acei paduchi de f runze fac un fel de miere, dejectiile de la ei alea ce zic car semana cu mierea, ar putea sa atraga furnicile acolo.
Asa ca mergi cumpara ceva insecticide, stropesti pomii si cu ocazia asta fug si furnicile, aplica macar asa odata la luna cate o stropire, sau daca ai atac mare de paduchi ce am zis baga 2 stropiri pe luna.

Si scoate vaselina aia de acolo, sa nu ajunga poe scoarta pomilor.

Cineva pe aici spune da cu var, asa se dadeau pomi cu var cindva laughing asta cu varu e tare de tot.Dai cu var si pe acel var o sa mearga orice insecta, absolut orice, varu nu face nici un rau insectelor, face rau pompului, este ca si cum te dai tu pe picioare cu var, sa vazi cum o sa te simti.
Spune-i celui care ti-a dat sfatu asta sa se dea el cu var laughing

| YoNuuT explică (pentru relian):

Am dat cu mospilan insecticid... Nu am nicio insecta la pom... Dor furnici aveam

| relian a răspuns (pentru YoNuuT):

Furnicile nu maninca pomi, se pot urca cand ar avea fructe de alea f copate si sa curga din ele, in rest nu au furnicile ce rau sa faca pomului.

| anonimg a răspuns:

Dacă scrii pe google "protecție pomi fructiferi împotriva furnicilor" vei găsi multe rezultate. Este imposibil să nu găsești unul potrivit bugetului tău.

| Dismally a răspuns:

N-am idee dar stiu ca se dadeau cu var copacii pentru a opri furnicile sa se urce.

| YoNuuT explică (pentru Dismally):

Pomi sunt mici plantati toamna ce a trecut.

| Dismally a răspuns (pentru YoNuuT):

Nu stiu, vezi si tu ca sunt site-uri, carti despre pomicultura, trebuie sa gasesti acolo ceva si pentru furnici.

| mi25 a răspuns:

Mergi la un magazin cu produse fito-sanitare si iti recomanda cu ce substanta sa dai. Daca pomii sunt mici poti sa-i stropesti si dintr-un flacon cu pompa folosit in gospodarie.