Desi montatorii de ferestre ma contrazic mereu, parerea mea este ca numărul de camere conteaza prea putin, ba chiar profilul in sine este neglijabil, sticla ocupand cea mai mare parte din suprafata. Eu am ales profile mai scumpe doar pentru ca profilele low cost nu permit sticla foarte groasa, dar criteriul meu a a fost tripan, 4 anotimpuri, grosime maxima disponibila.
Au trecut cativa ani, s-ar putea ca intre timp sa fi aparut si alte variante, pe atunci cea mai groasa sticla era de 52 mm, cu un coeficient lambda de 0, 5, dar care era disponibila exclusiv pe profilul Blue Evolution, mai scump si cu termen de livrare peste limita in care puteam eu aștepta.
Asa ca am optat pentru o sticla cu 4 mm mai ingusta, dar cu o etansare superioara pe cant si umpluta cu argon din fabrică, pe un profil robust cu linii simple de la Koemerling. De feronerie nu m-a intrebat nimeni, au mers pe un clasic Roto.
Eu le am de 5 ani, le recomand, singurul meu regret este ca nu am optat pentru balamale ascunse.
PS: nu am avut nici un fel de probleme nici cu primele termopane, pe profile turcești, fabricate cu fierasatraul de mana in atelierul de la parterul blocului vecin, cu sticlă taiata cu diamantul si lipita cu silicon la tub... Dar na, pe vremea aceea apogeul arogantei era sticla low-e la exterior...
Cel mai bine asteapta sa reabiliteze ăstia blocul si vor pune ei termopan.
Tot pe roto se cam merge peste tot la feronerie, sunt buni din cate am înțeles si am citit, am de ales dintre o sticlă de 54 de mm sau ceva de genul cu 3 tipuri de geamuri si una de 42 mm cu 2 tipuri de geamuri, multumesc pentru ajutor.