| lacramioaraa133 a întrebat:

Buna seara! Cum vi se par prețurile la imobiliare? Mie mi se par exagerat de scumpe, țin să cred că nu sunt estimate corect, mi se pare foarte foarte greu să îți cumperi propria casă, și dacă verific iar anunțul după ceva timp, sunt intre 1000-5000€ adăugate, adică eu și iubitul meu am văzut o casa în zona noastră la 78.000 de€ la 2 săptămâni verificate prețul era de 83.000! Nu înțeleg de ce sunt creșterile astea așa de la o săptămână la alta

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Da prețul e mare pentru economia României, dar inca sunt ieftine comparativ cu restul Europei.

| relian a răspuns:

Is scumpe ca asa face prostu, sa fie scump.Stii cum procedeaza oamenii? Cand vand o casa ceva, vor sa ia pe ea daca s-ar putea cit mai mult.
Apoi cand incearca sa caumpere, vrea cel mai ieftin.Nu vorbesc de oamenii care doar cumpara sa aiba casa lor, vorbesc de astuia care vand, apoi vor sa cumpere, stiu si eu din ce motive.

Am vazut oameni asa, preturile omu ridica pretukl, apoi se mira de ce plateste impozite mari, uite de aia, ei habar nu au ca impozitele se platesc la valoarea casei.
Valoarea casei mare, impozitu si ala mare, de aia si primariile pun asa taxe, cand vede ca preturile urca, cresc si ei taxele, conform cu pretul.
Preturile la case au explodat de citiva ani, dar acum se pare sau mai oprit, s-ar putea sa o ia cam inapoi, asa cred.

| alina2k18 a răspuns:

Sunt printre cele mai ieftine din UE.
Bine, in vest aia stau 50-60% in chirie TOATA VIATA[ ma refer strict la orase mari si capitale], la ei nu exista conceptul de a sta cu parintii sau a astepta sa lase casa cum e la noi.
Sa vezi prin Germania, Olanda si Franta cat de greu e sa ai propria casa laughing

| lacramioaraa133 explică (pentru alina2k18):

Eu am mostenire de la bunica, sunt proprietara am casa dar nu vrem sa ne mutam la țară si nici sa o vand, sunt singura fata a parintilor si e evident tot ale mele vor ramane, noi vrem sa ne luam o casa aici in orasul in care ne-am mutat, 70.000-80.000 nu e o suma asa mare, iubitul meu lucreaza la banca, a intrebat un agent bun iar casa pe care am vazut-o intr adevar nu e estimata corect ca pret, eu intrebam de ce sunt cresterile de la o saptamana la alta, pana la urma ne vor ajuta si parintii eu sunt singura la parinti si el la fel! Vom reusi pana la urma sa ne luam

| Furnicuta000 a răspuns:

Sunt pentru ca se vor gasi mereu disperati sa cumpere pentru ca asa e romanul, vrea sa fie proprietar. In Romania daca nu ai casa ta esti un nimeni. Isi rup de la gura doar ca sa aiba un act de proprietate, fie si el impartit cu banca

| relian a răspuns (pentru Furnicuta000):

Faptul ca sunt disperati aia este in regula, dar sa nu accepte asa orice pret.
Legat de ce spui romanu sa aiba casa lui, asa este bine, de ce sa platesti chirie altuia?
Unde pui daca ai copii ce faci? Daca stai in chirie, ai copil, ala va pleca tot de la zero asa cum esti si tu. Daca ai casa ta, chiar si cu banca, dupa o vreme casa aia va fi a ta, poti sa o vinzi, poti sa o lasi la copil.Asa daca stai cu chirie ce ai? Ai ciuciu, platesti aluia pe chirie cit plateai sa ai casa ta chiar si dupa zeci de ani.
Si cand iesi la pensie, tot e bun ca ai casa ta.Ascultati ce va spun aici, puneti mana, sau ce aveti si luativa casa, aptm, asftel ca atunci cand veti ajunge la pensie sa nu stati cu chirie.
Ganditiva ca veti iesi la pensie, credeti cu pensia aia veti face fata la plata chirie si restul?
Ia sa aveti casa voastra platita, cand iesiti la pensie, cum o sa fie, ia ganditi-va citi bani veti ramane cu ei din pensie, comparativ cu statu in chirie.
In RO sa ai casa ta este o optiune buna. Daca vorbim de SUA, aici la mine nu este deloc bine sa ai casa ta, pentru ca taxele la casa te ajung cit ai sta la aptm cu chirie laughing cu toate ca ai casa ta platita, continui sa pletesti taxe care sunt nu mari, sunt exagerat de mari, cum am spus stai cu banii aia la aptm.

Dar in RO unde taxa pentru casa nu-i cine stie ce, chiar si pentru pensionari, este inca in regula, plus ca de ai casa ta, o vinzi, ma duc in chirie, dar ai banii de pe casa ai tai laughing nu mai trebuie sa muncesti sa platesti chirie.

In Italia, Botswana, Libanon acolo nici o casa nu este impozitata. Poate or mai fi si alte tari, dar Italia are taxe zero la casa in care locuieste omul si terenul din jurul casei, ce mi se pare un lucru foarte bun.

Adica eu am casa mea, platita, de ce sa mai platesc taxe cuiva, pentru ce? Dar asa este lumea, majoritatea tarilor fac asta, sa stringa bani la buget, in RO nu merita ca banii sunt furati de tilhari, nu merita sa dai nici o taxa.
Ma gandeam la pensionari, cel putin sa ajuti oamenii, ar fi bine ca pensionarii sa fie scutiti de taxe, ai iesit la pensie, gata sa nu mai platesti nimic pentru casa nici un impozit.

In Italia asa este, poti sa ai casa de sute de milioane de euro, taxa este zero, daca locuiesti tu in ea, nu ma refer la case care iti aduc venituri.
Deci furnicuto, eu asa zic, e bine sa ai casa ta, chair si cu banca, mai tirziu o sa fie bine, cand o sa fie a ta si n-o sa mai platesti la nimeni chirie sau altceva.

| lacramioaraa133 explică (pentru Furnicuta000):

Ce crezi, am casa mostenire de la bunica, propietara in acte, dar nu vreau sa ma mut la țara si nici sa o vand, iar eu sunt singura fata a parintilor ( Doamne Fereste nu le doresc moartea) dar peste ani tot eu voi fi proprietara si acolo! Eu am intrebat de ce cresc preturile de la o saptamana la alta, plus ca aceasta casa pe care am vazut o e de-a rasul si de-a plansul mai mult pentru teren, iubitul meu lucreaza la banca si s-a interesat la un agent imobiliar bun de la noi din oras iar acesta a spus ca pretul maxim ar trebui sa fie de 55.000 de€ nici decum peste 80! Si daca vrei casa inseamna ca esti disperat? Nu!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Incearca in Croatia. Nativii nu isi mai permit case, au ajuns de ordinul milioanelor. De Euro!
Da, pretul caselor e mare in Romania. Dar daca vrei, iti faci un plan si reusesti sa-ti cumperi acoperis deasupra capului.
Nu neaparat penthouse sau casa cu piscina. Dar ceva tot poti sa-ti cumperi.

| Korkodeln a răspuns:

Cresterile de preturi sunt pentru ca inflatie si pretul pietii, omul pune ce pret vrea pe bunul lui, uneori la casele noi anumite amenajari nu sunt terminate si cand s-au incheiat proprietarul ridica pretul.
Daca vrei CASA si nu o locuinta oarecare, de exemplu un apartament, sa fie si intr-o zona buna, cu vecini OK si oras cu perspective, pregateste-te sa platesti pentru astea.

Viata e dura si o sa fie si mai si cand in sfarsit se vor da legile care sa permita firmelor de adminstrare a imobilelor sa cumpere la gramada si sa le dea in chirie, mai au un pic si se adopta.

Atunci sa vezi chirii si OBLIGATII pentru chiriasi, nu "daca nu-ti convine, imi iau bocceaua si plec maine...", preaviz taica trei luni, cautiuni, inspectie si plata cu factura si TVA pentru reparatii si igenizare si tot asa. Vezi cum e in Germania cu Vonovia si alte firme asemenea.
Daca crezi ca e greu acum in chirie cu apartamentul lui nea Caisa care inchiriaza apartamentul bunicii lui si al nevesti-si, sa vezi can vor veni adevaratii rechini imobiliari si te vor face cu lege in mana.

De aia multi care muncesc afara au vazut cum e cu statul in chirie, unde arzi banii si nu ramaii cu nimic si la batranete esti pe drumuri, comparativ cu atunci cand ai casa ta. De aia se chinuie sa isi ia ceva si nu scad preturile. Si cand vor veni astia cu miliarde disponibile sa cumpere, nu smenarii locali, sa vezi atunci crestere de preturi.