| larrii a întrebat:

De nici 2 luni stau in chirie intr-o garsoniera (la casa) la 200 de euro, aproape de centru orasului. De cand m-am mutat am numai probleme (ba am igrasie, ba nu merge masina de spalat, ba se blocheaza usa la intrare etc) si cea mai de tot este urmatoarea: am sobolani si soareci in casa. Sunt o multime de gauri din care ies soarecii, si-au facut cuib in ARAGAZ, nu va imaginati ce am curatat de acolo, sobolanii nu mai zic, ies din wc si din canalizarea de la dus. Intrebarea mea este urmatoarea: este sau nu vina proprietarului ca nu mi-a inchiriat o casa cu conditii, el afirmand ca, casa are toate conditiile necesare? Si ce este de facut? (Pentru suma de bani pe care o dau, eu zic ca ar trebui sa fie niste conditii decente, traibile, nu sa mor de boli de la igrasie sau alti daunatori...)

Răspuns Câştigător
| KodrutZ a răspuns:

OK, deci ai contract? Daca nu ai contract, cu atit mai bine - stringe-l cu usa ca il torni la fisc. Ori iti reduce la jumate', ori sa plateasca draq deratizarea. Sau o platesti tu dar sa iti scada din chirie.

6 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Inregisteaza-l cu telefonul. Spune-i care sunt conditiile. Daca nu vrea sa rezolve mergi fa-i reclamatie la fisc si la politie. Sigur nu ai contract! Spune ca n-a vrut sa-ti faca contract. Tu ai insistat mereu. Nu te poate scoate afara: http://www.politisti.ro/......-contract/
Citeste si aici: http://www.financiarul.ro/......00-de-lei/

| KodrutZ a răspuns:

Ce oras e ala, Zurich? Monte Carlo? Paris? La scorul ala, ma gindesc ca nu e in Romania. E vina ta ca nu ai holbat ochii in ce te bagi. Presupun ca nu e inregistrat la notariat/fisc contractul, in cazul ca ai semnat vreun ceva.

| larrii explică (pentru KodrutZ):

In Cluj e, si cand m-am mutat in apartament m-am uitat atent peste tot sa nu fie probleme, el mi-a spus ca totul e izolat interior exterior, am batut prin pereti sa vad daca se aUde sau nu ceva, totul a fost foarte in regula. A zugravit omul, si-a facut casa papusa inainte sa o dea la inchiriat...

| larrii explică (pentru KodrutZ):

Da, am contract. Apartamentul l-am gasit/luat prin agentie. Maine o sa sun si la agent sa vad ce parere are, si il sun si pe prorprietar sa ii spun problema. De fiecare data cand il sun cu o problema, vine si rezolva, si de fiecare data imi spune " dar nu stiu de ce ca fostii chiriasi nu au avut asemenea probleme", ca si cum ar fi vina mea ca o iesit igrasie (ca el o facut o treaba de mantuiala si tencuiala sau eu stiu ce Dumnezeu nu e bun la "izolatie"), sau ca am sobolani care ies prin buda si soareci care imi merg prin bucatarie si isi fac cuib in aragaz.

| KodrutZ a răspuns (pentru larrii):

OK, deci ai contract? Daca nu ai contract, cu atit mai bine - stringe-l cu usa ca il torni la fisc. Ori iti reduce la jumate', ori sa plateasca draq deratizarea. Sau o platesti tu dar sa iti scada din chirie.

| Peridava a răspuns:

Proprietarul trebuie sa se ocupe de tot ce tine de locuinta sa, in conditiile in care a declarat ca nu sint probleme.
Ai contract cu el? Poti rezilia contractul din motivele sus-mentionate si sa te muti. Il anunti si iti cauti altceva.

| xXdEyUtZaXxXdEeAXx a răspuns:

Proprietarul ti-a incalcat niste drepturi, pentru inceput, trebuia sa fii imformat complet si corect despre condiitile garsonierei, trebuia sa ti se spuna ca in locuinta se face igrasie si celelalte probleme. Eu as spune sa iei legatura cu proprietarul sa ii spui care este situatia si daca nu i-a masuri sa te muti de acolo.