| etudor a întrebat:

Buna seara, dragi prieteni,
Am o problemade rezolvat dar nu ma pot descurca singura si cer ajutor celui ce mi-l poate oferi cat mai rapid. Anul acesta, prin luna mai am cumparat de la piata de pasari 20 de puisori albi pentru carne.Mi-au zis canu-s probleme, mi-au dat indicatii de hrana si mi-au spus ca nu trebuie vaccinati. I-am ingrijit ca de obicei(cresc asa in fiecare anintre 20 si 40 de capete pentru casa si familia mea), DAR cam jumatate din ei nu au luat in greutate. Surpriza? au paduchi! si sunt asa mici si multi ca azi, intrand in cotetul lor sa iau adapatoarele sa le mut unde i-am mutat si pe ei pentru spatiu mai larg (de 3 zile)mi s-au urcat pe maini si picioare... Va rog invatati-ma cum sa-i deparazitez? ce sa le dau? dar si celor 15 gaini mari cu care locuiesc acum? cameraunde au stat este cuperetii si podeaua din betoniar grinzile pe care este tabla zincata sunt de brad.Multumesc anticipat! Elena

5 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
eu i-am dat cu ulei, am tamponat pe o bucata de vata ulei si am frectionat la aripi, iar cotetu, l-am stropit cu cu var.iar ca protectie medicala le-am dat Galiprotect C
DAR PTR LINISTEA TA, TE POTI ADRESA MEDICULUI VETERINAR
O zi frumoasa sa aihappy

| viotedy a răspuns:

Ii dai cu ulei sub aripi-ii naclaiesti bine- si inauntru faci o faclie cu un bat, o carpa si ceva ulei pe carpa ii dai foc si o plimbi pe langa pereti, plafon, colturi.sau daca ai arzator de ala cu butelie mica, mai bine.vezi sa nu dai foc la grinzi.pe grinzi -dupa ce termini cu focul- le poti unge cu gaz.betele pe care stau ei ori le schimbi si pe alea le arzi, ori le scoti afara si le moi in gaz o zi, apoi le usuci si le pui inapoi.

| andr33hk a răspuns:

Buna seara.Nu va pot da un raspuns, dar va pot spune sa mergeti la un cabinet veterinar sa intrebati care este cel mai bun lucru de facut. Un doctor veterinar sigur ar sti ce trebuie facut.

| etudor explică (pentru andr33hk):

E departe rau cabinetul veterinar si-ti spune 3 vorbe si ti-a luat taxa.

| etudor explică (pentru etudor):

Daca dau cu sprey anti furnici sau anitantari/muste nu e bine si tin inchis 24 ore ce efect poate avea?