Nu stiu daca poti. Ca asa orice dealer ar putea profita de portita asta daca exista.
De asta am întrebat de semințe de unde le pot cumpăra.
Știu că trebuie certificat la ele, dar nu știu dacă pot planta așa pe suprafață mică.
Protejezi gradina de daunatori, de care de aia spatiali, care vin cu nave extrateresre ce ai fumat?
Canepa nu alunga daunatorii, de unde ai mai scos si gogorita asta
Asa daca sa zic nu ai avea gard, pe un cimp sau in gradina ta si vin animalele si iti maninca ce pui tu acolo, faci asa o linie ca un gard, din Ricin, sa fie planta linga planta si animalele cand simt ricinul fug maninca pamintul ma refer la animale erbivore, gen vaca, capra, oi etc.
Ricinul este planta otravitoare si ierbivorele fug cand simt planta asta.
Dar sa pui ceva plante care sa alunge insectele, asa ceva nu prea este, pana si cinepa are daunatorii ei, asa ca vina cu alta poveste sau alta idee.
In Ro nu stiu daca cinepa este interzisa a fi cultivata. Cel putin pe vremuri nu era, poate acum recent sa fie bagata la capitoulul asta cultivata doar cu autorizatie.
Cum obtii autorizatie sa cultivi? Trebuie sa cultivi pentru cineva, adica pentru o fabrica de antibiotice sau ceva genul asta, sau pentru o alta fabrica care foloeste cinepa.Dar trebuie sa cultivi pe hectare nu la tine in gradina.
Sunt mai multe plante care se cultiva asa cu autorizatie doar, cum este macul si nu mai stiu care mai erau, mai sunt ceva plante cultivate pentru drog in industria farmaceutica.
Daca canepa s-a bagat acolo, la plante de cultura cu autorizatie, atunci nu prea ai sanse sa o cultivi, iar cultivarea ei chiar si in jurul casei, daca esti prins, poti avea probleme.
Decit sa te complici cu chestii de astea, mai bine dai cu insecticid, este mult mai eficient si dormi linistit.
Daca insa ai ganduri de astea care sa te duca in stiu si eu ce universuri paralele iti recomand altceva care nu este interzis.
Zorele daca ai auzit, sunt niste flori albastre ca niste trompete, care sunt agatoare, se agata pe gard, pe orice si acolo se intind, fac flori foarte frumoase, apoi fructul este o capsula neagra, care are in interior seminte asa triunghiulare parca, nu mai stiu vreo 5 seminte.
Ei aceste seminte daca le folosesti, daca faci ceaiuri, sau nu imi mai aimntesc exact cum se prepara, ala esti canepa este pantaloni scurti pe linga semintele astea.
Romanii mai ales la curte cultivau florile astea pe linga gard, dar nu au stiut niciodata ce putere au.
Romanii de fapt nu au stiut nici inainte acu 100 de ani sau 50 de ani ca se puteau droga cu cinepa, desi romanii cultivau cinepa, nu sa stiut chestia asta.
Uite ca nu se stie nici de zorele, nu stiu nici autoritatile, asa ca daca ai ganduri genul asta, incearca seminte de zorele.