| Flory68 a întrebat:

Bună seara, pentru încălzi o bucătărie de 4/4 ce ar fi mai economic un calorifer pe ulei, un panou cu infraroșu, o aeroterma sau un aer condiționat care dă căldură? Mulțumesc anticipat pentru răspuns

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un calorifer conectat la centrala... Dar din optiunile enumerate, calorifeul electric e bun.

regis
| regis a răspuns:

Cand nu e foarte frig afara, aerul condiționat, singurul care randament supraunitar. Adica cu un kW energie electrică produce mai mult de 1 kW de căldură, deoarece preia caldura din aerul de afara. Din pacate eficienta scade drastic cand afara e ger, iar sub o anumita limita nici nu mai funcționează. Limita depinde de la aparat la aparat, dupa tipul de agent frigorific utilizat.
Urmează panoul cu infraroșu, care castiga la eficiență prin faptul ca nu incalzeste tot aerul din încăpere, ci direct corpul tau.
Intre aeroterma si radiator nu stiu care e mai eficient in general. Insa in cazul tau, cum nu stai zi noapte in bucatarie, aeroterma ridica mai reoede temperatura decat radiatorul pe ulei, deci va funcționa mai putine ore pe zi, astfel ca as pune-o pe locul 3. Daca folosesti bucataria 16 ore pe zi, câștigator e caloriferul.

| darrio2007 a răspuns:

Calorifer electric.

| relian a răspuns:

Aer conditionat

| relian a răspuns:

Se onduleze fara sa pateasca nimic.

Nu stiu de unde au romanii conceptia asta ca lemnul sar ondula. Oare ei nu se uita ca unele case, sau toate casele pe vremuri aveau afara, ATENTIE afara aveau gard de lemn din scindura? Se ondula gardu ala cumva? Si era si in bataia soarelui, ploua pe el si toate alea.
Rezista gardu ala zeci de ani.
In casa iti garantez daca pui o scindura o sa ramana exact ca si acum zeci de ani.

Pe aici asa se fac toate casele, ba si blocurile pana in 7 etaje, toate din leaturi de gard diferite marimi, dar cele mai multe is de 5x10 cm ca idee, netratate, nu este voie sa se trateze lemnul pentru ca te afecteaza, la interior nu se accepta lemn tratat cu chimicale.

Daca esti curios, sau curioasa, iti pot atasa aici poza la ce am facut eu acolo in RO dar am facut doara tavanul. Peretii nu pot sa-i fac pentru ca acea camera e deja ingusta, vreau sa fac acolo o baie, sa pun cada si deja cu peretii asa debia intra cea mai scurta cada.

Sa revin, aerul conditionat face caldura f bine, este cea mai simpla si cum sa zic, metoda la care nu faci nimic, absolut nimic, doara cureti un filtru ca o sita, micut ala din interior, in rest nu faci nimic la acel aparat.

Afata poti da cu furtunu cu apa pe radiatorul ala cand se aseaza praf, stiu si eu la 2-3 ani odata.

Daca camera este bine izolata cum am arata mai sus, cu aerul conditionat o sa fie f bine.
Daca folosesti resou, aeroterma, astea vor consuma mult mai mult ca un aparat de aer conditionat.
Stiu aderul conditionat este mai scump. dar gface rece si vara, mai alels cand este f cald, sa tii mai racoare, sa dormi mai bine, ori daca is persoane cu probleme de sanatate este bine sa stea mai la racoare.

Panourile alea radiante, alwea trebuie puse cumva pe tavan sa poata radia in toate directiile.
Sunt bune, dar daca ai obstacole in fata, atunci dincolo de obstacol nu mai incalzeste.

Este ca si cum stai afara in bataia soarelui ok? Te simti incalzit si f confortabil cand stai si te incalzeste in fata, peste tot, dar spatele nu este incalzit, cam asa functioneaza panourile astea radiante.

De exemplu daca il pui pe perete, stai in pat cu spatele la panou, te va incalzi doara la spate.
Boine dupa o vreme lucrurile care is incalzite de la panou, va incalzi si aerul din incapere si vei fi in regula.

Eu nu am incercat panouri radiante, a incercat si are, foloseste cineva pe aici, Cristi asa are numele pe aici, el asa se incalzeste cu panouri radiante, a spus ca este in regula, iese mai ieftin decat inainte cand folosea lemne.

Dupa cum observi is avantaje si dezavantaje la fiecare.Aerul conditionat este cea mai buna optiune, doar daca temp afara iarna nu scade sub minus 10-12 grade.

Panourile is bune sa iei unu singur, pui intr-o camera si vezi cum este, apoi pui toata casa.

Orice metoda vei folosi de incalzire, sa iesi mai ieftin este nevoie ca incaperile sa fie bine izolate termic.

Eu la mama de ce am refacut acel tavan? Pentru ca plingea, curgea apa, picura. Tavanu este din beton, cine a facut tavan falsa de ala atirnat, na izolat bine, adica sa lipeasca polistiren de beton, a pus profile metal. Interior era cald iarna, tavanu fiind in pod rece, logic condensa si era ud fleasca.

Daca macar ar fi fost polistirenul lipit de tavan, ori vata bagata acolo asa mai apasata nitel, ar fi fost ok si asa.

In sf asa am refacut eu acel tavan care arata si rau.Nu am facut poza cu vechiul tavan, am poze cum am pus leturile de lemn, apoi cum am pus polistirenul si apoi rigipsu.

Spune si iti pun pozele daca vrei sa vezi.
Apoi faci si la pereti la fel.

Dar daca nu poti prinde la pereti direct profilu de ei, poti pune cum am zis 1 leat de lemn jos, unul sus pe tavan, acolo il poti prinde in ceva cuie, la tavan sigur ai lemn si de sus in jos, deci pe verticala prins de leatu de sus si de ala de jos vericale ale leaturi la fel ca si dimensiune.

Sunt in RO lemne de care vrei taiate drept, si ieftine.
Nu conteaza ca is ude.eu le-am pus musteau de apa laughing pentru ca ninsese pe ele afara la depozit.
Vecinii se uitau, vai o sa crape tot tavanu. Acum stau si se uita si se minuneaza cum de tavanu ala este uscat si perfect drept laughing