Vinurile au 11-12 grade alcool, la 20 sunt brandy.indiferent de culoare. cele rosii contin mai mult tanin.la 15 este alcoolizat
Vinul este un produs obtinut din struguri de vita de vie.Astazi se fac o multitudine de vinuri din diverse fructe si tot vin il numesc, desi nu ar trebui sa fie asa.In general un vin ca tarie alcolica trebuie sa fie peste 9 grade. Otetul are de ex 9 grade.Bine ca exista si otet diluat cu 5 sau mai stiu eu cite grade.Deci un vin trebuie sa aib peste 9 grade, altfel nu se mai numeste vin se numeste otet.Asta la modul general si utilizind struguri fara adaugare de zaharuri etc.Astazi avem si vinuri mai slabe chiar de cit taria otetului pentru ca este conservat sa nu cumva sa se transforme in otet, i se adauga acelui vin ajuns la o anumita tarie alcolica anumite substante care il fac sa se opreasca din fermentatie, deci practic nu mai poate fermenta si ca urmare nu se poate face otet nici daca are 5 grade.Insa un vin normal are intre 11-12 grade alcolice, desi sint vinuri care au chiar si mai mult 14-chiar si 19 grade, dar alea sint vinuri licoroase obtinute in alte conditii.Referitor la culoare aia nu conteaza, culoare nu adauga sau micsoareaza taria alcolica. Iara vin de 20 de grade nu prea cred, poate doar daca sa adaugat in el alcool rafinat.Referitor la faptul daca vinul ingheata, da normal ca ingheata la temperaturi scazute.Nu ingheata la zero grade dar la citeva sub zere sigur.De aceea vinurile nu se tin in congelator, nu se tine iarana afara sau mai stiu eu unde sint temperaturi sub zero.Nu se tin nici la temperaturi pozitive de 4-5 grade pentru ca afecteaza calitatea acestuia.Vinurile din ce imi aduc aminte sar pastra f bine la temp de 16-18 grade in orice anotimp. Taria acoolica sau gradul acoolic este dat nu de culoare ci de cantitatea de zahar din must, de cantitatea de zahar din struguri.Lasat la fermentat tot acel zahar continut in must se va transforma in alcool.Cind vrei sa faci un vin si sa iasa bun, sa nu se deterioreze, sau mai stiu eu ce se face analiza zaharului plus alte cteva analize. Daca nu ai cantitatea suficienta de zahar in acei struguri sau must va trebui sa adaugi zahar, sa suplimentezi pentru a aduce vinul ce doresti sa il obtii la un grad alcoolic dorit de tine.Ca urmare nu poti spune vinurile au X grade sau Y.Toate companiile care produc vinuri aduc la o tarie alcoolica prin stoparea fermentatiei sau adaugare de zahar, depinde dupa caz.Depinde la cite grade doresti sa faci acel vin. Daca produci un vin acasa si acesta depaseste 10-11grade e f bine.
Vinul rosu, ca si cel alb sau rose poate avea vol. alc. intre 11% si 17%. Daca depaseste 17% nu mai este vin, ci distilat din vin.
Shany întreabă:
anonim_4396 întreabă: