| Lidzuwu a întrebat:

Buna seara TPU. Am o Dipladenie alba, destul de mare, la ghiveci. Pana acum 3 saptamani, ii mergea foarte bine, avea frunezele verzi si multe flori. Dar, acum 3 saptamani a inceput sa aiba frunzele din ce in ce mai galbene. M-am uitat peste tot online incercand sa aflu daca este vorba despre o boala sau despre nutritie si nu am gasit nimic. I-am pus zat de cafea pe pamant ca am auzit ca ajuta la nutritie dar tot la fel e. Imi e foarte frica sa nu moara. Daca cineva stie ce e si de la ce e si ce pot sa fac, va rog spuneti-mi.

1 răspuns:
| Alive99 a răspuns:

Yo...este o planta pretentioasa. Daca o tii in ghiveci, cum este cazul tau, trebuie tinuta intr-un ghiveci mare, de macar 10 l.Nu o tine langa termopan decat daca primeste soare de dimineata pana la pranz, si nu mai mult, in rest sa fie umbrire.Cred ca i-ai dat apa de la robinet, deodata ce s-au ingalbenit frunzele, PH-ul mare al apei de robinet. Probabil a afectat-o in timp si solul in care ai tinut-i si-a schimbat PH-ul.
Recomand sa schimbi solul in care o tii si sa o uzi de 2-3 ori pe zi cu apa mai putina. Abia cand solul este uscat aproximativ 5-6 cm uda din nou.Ideal ar fi sa folosesti apa de hidrofor sau de pompa, daca ai de unde.
Sper ca te va ajuta, succes.