Vezi ce consum are fiecare si cate ore pe zi functioneaza. Treci pe becuri cu led... si verifica instalatia, contuarul si sa nu ai vreun vecin ca parazit desi cazurile astea sunt rare si apar cand stai la casa nu apartament.
Păi de ce nu faci un calcul simplu?
Pui într-un tabel (excel) pe o coloană toate aparatele (inclusiv becuri), pe alta puterea nominală a fiecăruia în Wați și pe încă una, timpul mediu de funcționare pe zi. Apoi faci pe a patra coloană socoteala Bi * Ci = Di. Pe ultima linie a acesteia faci [SUM Di (1...N)] și ar trebui să rezulte fix consumul tău zilnic. Sau mai înmulțești odată cu 30 și vezi cât ai pe lună.
====
PS în felul ăsta poți vedea exact și care e exact locul unde „se scurg" cei mai mulți kWh.
O locuinta olandeza consuma in medie 323 W, tinand cont ca incalzirea e in general cu gaze (nu electrica).
Și de ce crezi că m-ar interesa chestia asta?!?
Ai cumva contor electronic? Dacă da ăsta te rupe!
Cele mai corecte sunt contoarele clasice cu disc!
Eu am contor smart si n-am vazut nicio mare diferenta intre contorul clasic si cel smart. Consumul meu mediu este de 350 W.
Scoate totul din priza, opreste orice consumator electric.
Apoi uita-te la contor si vezi daca se invarte. Daca se invarte, fa reclamatie la Electrica (sau cum se numeste la voi). Daca nu, contra-cost, cei de la Electrica iti pot face o verificare a contorului.