| Julian99 a întrebat:

Buna seara! Vreau sa va întreb și eu mai este racordarea la gaze gratuită? Eu stau intr-o zona de țară și îmi trebuiesc 5 metri pana la gard unde se pune cutia aceea. Scuzați-mi expresiile nu ma pricep. Dacă știți va rog frumos sa-mi răspundeți

5 răspunsuri:
| GirthD a răspuns:

Din ce stiu se plateste

| Violleta2022 a răspuns:

Racordarea la gaze nu a fost niciodata gratuita!
Nu stiu cine te-a mintit, dar asemenea lucrari nu se fac niciodata gratis.

| darrio2007 a răspuns:

Unde ai auzit de asa ceva? Nu a fost niciodată gratuita.

| relian a răspuns:

Tocmai asta este problema ca nu este gratuita racordarea, care asa ar trebuie sa fie, gratuita.

Ai grija cu cine faci, la cine mergi. Vezi ca sunt firme care in combinatie cu Distrigaz suprataxeaza oamenii.Adica le zic un pret, omu crede ceva, dar de fapt aste altceva.

De exemplu tu poti alege firma care sa iti faca acel racord, sa nu te lasi prostit laughing
Referitor la citi metri iti trebuie, ei masoara cred de la conducta din pamint sau aia principala, de care se leaga, de acolo masoara.

De exemplu stiu ca Distrigaz Sud Retele opereaza nu stiu cate judete din sud, ca au fost amendati cu 3.7 milioane de euro pentru ca au suprataxat clientii, au favorizat anumite firme, sau lucrau doar cu o singura firma, concurenta lipsea total, faceau ce preturi doreau ei, care erau mult mai mari decat piata.

Asa scrie pe net la ANRE am citti ca le-au dat amenda.Dar ei continua sa practice asa mai mascat aceleasi rahaturi. Adica sau inhaitat cu firme mai mici, care pacalesc oamenii, le spun un pret, nu le dau oferta sa vada omu despre ce ste vorba, apoi face lucrarea si la revedere.
Omu dupa crede ca li se da inapoi nu stiu 2 mii si, dar cand suna, constata ca nu-i deloc asa, ca au fost tepuiti.

Romstal de exemplu, fac si ei lucrari de racordare, tot pentru distrigaz, dar ei is cinstiti, cer banii clientului separat pentru ei si separat catre distrigaz, bani ce Distrigaz o sa fie obligati sai returneze.

Bine acum depinde si in ce zona a tarii locuiesti, pentru ca is distribuitori diferiti, is pe zone.
Ce am spus mai sus Distrigaz Sud, astia pe sudul tari si Judetul Brasov, plus Galati, Vrancea, scrie acolo ce judete deservesc ei.

Fii atent intreaba sa iti arate oferta, sa iti dea oferta de pret, inainte sa platesti, intreaba ce inseamna toate ce scrie acolo, daca nu esti lamurit nu te grabi, poti lua teapa.

Dupa ce te lamuresc, intrebi sau ceri oferta si de la alta firma, nu te lasa dus cu vorba sau pe baza ca toate firmele taxeaza la fel.
Unele taxeaza la suprapret, este ilegal, asa am inteles, dar oamenii nu prea stiu chestiile astea, nu reclama nu spun nimic.

In pretul acelui racord, intra cutia ce spui, si teava de la conducta principala, pana la cutie.
Dara colo mai este si un regulator, dar in pret doar aia intra, teava si cutia, restul contorul, regulatorul is alea lor.

De fapt si cutia si teava tot al lor este, chair daca clientul o plateste laughing

Grija mare la preturi, nu te grabi, daca nu esti lamurit exact pentru ce dai banii, nu plati pana nu iti explica si sa fii lamurit.
Nu lua doar oferta doar de la o firma, ia de la cel putin 2 firme.

Ce este cu rahatu asta de retituire eu tot nu-s lamurit laughing Desi teoria mea ar fi cam asta:

Racordarea gratuita, ce ai auzit is povesti, praf in ochi, ca omu sa zica, uite guvernantii ne ajuta, ajuta pe naiba sai ia laughing niste tilhari.
De fapt ce se intampla? Omu plateste racordarea catre firma care executa lucrarea, apoi o alta suma catre Distrigaz. Sau plateste toata suma catre Distrigaz, ei platesc firma care executa si restul tii returneaza tie. Dar aceasta suma daca platesti o singura suma, este deja calculata, ei stiu cit da la cel care executa si mai adauga aia ce trebuie sa tii restituie.
Asta sa creadaca prostimea ca ei dau bani inapoi cum zice legea.

Se mai practica platile separate, de client, catre firma care executa si catre Distrigaz, care tii va restitui inapoi. Tu dai bani catre Distrigaz ca ei sa poata arata, uite i-am dat bani omului inapoi laughing

Eu iti recomand optiunea aia cu platitu separat.

Cascadorii plinsului, niste tilhari si guvernantii si aceste firme care nu stiu cum sa mai insele populatia.

Daca stai intr-o zona unde iarna nu este asa de frig, baga aparat de aer conditionat, ai vara racoare si iarna cald, poti lua ceva aparate mai performante care consuma si f putin.

Iar daca ai nevoie de gaz, cumperi butelie, dai dreacu cu gazu lor cu tot laughing

| Cipi1212 a răspuns:

Ar trebui ca acea comună să aibă conducte de gaz.