| Julyly2089 a întrebat:

Bună, știe cineva cum pot scăpa de gândacii de bucătărie? Cred ca vin de la subsolul blocului pentru ca și celelalte apartamente se confrunta cu aceeași problemă. Am gândaci de foarte mult timp și nu mai suport! Va rog ajutați-mă!

12 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Vorbiti cu administratorul blocului, sa organizeze o dezinsectare completa a intregului bloc (in 2 randuri, TOATE apartamentele si dependintele)!

| Violleta2022 a răspuns:

Curatenie generala in apartamnet si pus capcane cu otrava de gandaci la usi, geamuri si de jur imprejur la tevi.

Dezinsecția si deratizarea blocului cad in carca administratorului si a comitetului de bloc, care trebuie sa stranga bani si sa cheme compania care se ocupa cu asa ceva.

| Terez a răspuns (pentru Violleta2022):

Deratizarea este pentru sobolani, nu pentru gandaci. Aici e nevoie de dezinsectie.

| dullcat a răspuns:

Buna.Nu vreau sa te descurajez, dar atat timp cat problema tine de tot blocul si nu de locuinta ta, nu ai ce face, trebuie o solutie la comun, altfel ei doar se vor plimba fericiti, in continuare, pe la vecini, pe tine, iar la vecini, subsol si tot asa, indiferent cat efort depui.Tu poti sa dai cu spray sau sa cumperi cel din ala care se da pe la colturi, insa gandacii vor reveni de la vecini care nu iau masuri.Eu m-am confruntat cu problema asta la caminul studentesc.Degeaba faceam eu curat zilnic in camera si duceam gunoiul, daca afara, pe hol, toti nesimtitii lasau punga cu gunoi la usa si seara era festin pentru gandaci.laughing Nu mai zic ca intrau si pe fereastra sau prin crapaturile de la chiuveta.Super distractie, ce sa mai.De ce nu va uniti toti vecinii sa vorbiti cu administratia, sa se faca ceva concret?

| ioana748 a răspuns:

Faci dezinsecție din cand in cand cu solutii de la farmacia veterinara.
Taifun sau Regent sunt bune.

| LisaJulie a răspuns:

Eu stau la casa intr-o comuna aproape de București, nu am probleme cu gândacii de bucătărie ci cu furnicile! Îți sugerez sa îți cumperi cu dispozițiv care se baga in priza care va goni insectele și șoarecii! Sunetul îi va face sa nu mai stea acolo și sa nu își mai facă cuib acolo

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deratizare tot subsolul și deratizare toate apartamentele.

| LaviniuA a răspuns:

Iei otrava de la o farmacie veterinara (sa nu ai animale in casa).

| eliancodrut a răspuns:

La mine in localitate singura modalitate a fost ca locuitorii blocului sa se mute timp de 2 saptamani la rude, pieteni etc. si a fost deratizat intregul bloc. Pentru familiile care nu au avut unde, primaria le-a asiguat spatii de dormit in internate ale scolilor.

| vatadezahar24 a răspuns:

Bună! Trebuie făcută o deratizare la nivel de bloc incluzând subsolul, dar subiectul ăsta trebuie discutat cu vecinii. Acum, nu prea ai ce să faci decât folosești spray-urile antigandaci.

| AlexSM86 a răspuns:

Voi sunteti in stare sa dati foc intregii planete ca sa va asigurati ca nu va mai intra gandacii in case. V-ati gandit vreodata ca gandacii aia nu trec prin pereti sau prin usa?
1. Plase de insecte care se si inchid suficient de bine incat sa nu ramana goluri.
2. Trageti toata mobila si sigilati cu silicon fiecare crapatura a peretelui, in special in jurul tevilor de apa, scurgere, gaz.
3. Aveti coloane de aerisire in bucatarie si baie (ventilator in baie)? Cumparati o bucata de 1 mp de plasa pentru insecte si puneti si acolo.
4. Sigilati cu silicon gaurile si fisurile din jurul tuburilor de ventilatie de la hota, aer conditionat care strapung peretii exteriori.
5. Asigurati-va ca usa de la intrare in casa se inchide etans. Exista bureti speciali sau garnituei care pot fi adaugate.
6. In jurul tocului usii de la intrare sunt lufturi, fisuri, gauri? Cu siguranta sunt... ipsos/kit!
7. Scurgerile din pardoseli?
Si tot asa...
Dupa care faceti dezinsectia.
Voi omorati cativa si sperati sa le fie frica pe urma celorlalti sa mai intre "nu te mai duce, ba, acolo ca-ti da cu spray si cu adidasu in cap!".

| Terez a răspuns:

Pfui, in afara de @Bula, numai tampenii ti s-au spus. Plus ca ei nici nu stiu diferenta intre dezinsectie si deratizare.
De gandacii de bucatarie nu scapi orice ai incerca, fara dezinsectie in TOT blocul. Inclusiv subsol, boxe, pivnite si pod daca aveti. Iar asta se repeta la (parca) 10 zile cand iese puietul din oua. Pentru ca ouale nu sunt afectate de solutie. Si facuta de firma specializata, nu de voi personal.
Nu mai stiu cand se repeta a doua, pentru ca noi am scapat de astia de multi ani. Avem grija ca nici gunoi sa nu mai fie prin preajma.