anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt la tara si trebuie sa fac focul. Vreau sa stiu daca pot sa trag suberul (nu stiu daca e corect spus, e o tablita de fier ca sa mentina caldura) atunci cand este inca jar APRINS in soba, nu arde nimic, doar e jarul si mi-e frica sa nu patesc ceva daca il trag. Vad ca se duce toata caldura daca astept pana se stinge tot jarul. Va rog dati-mi un raspuns. Multumesc!

6 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
acea tablita se scoate cand vrei sa aprinzi focul si se baga doar atunci cand focul e stins si este jar doar un pic pentru a mentine caldura.
O frumoasa zi sa ai chiar daca ploua.happy

| cristi202 a răspuns:

Cel mai sigur e cind jarul e complet stins. Dar eu am mai pus tablita si cind mai era un pic de jar, acoperit de cenusa. Insa exista un risc, si de aceea un sobar priceput i-a zis sotiei mele cind facea o soba ca el nu pune nicidecum la sobe asemenea tablite, pentru ca multi au murit asa. Chestia e ca nu realizezi cind apare monoxidul de carbon (nu are miros), doar te ia somnul, adormi, si nu te mai trezesti.

| Tagaso a răspuns:

Numai după ce se stige tot jarul, alfel ies gaze (monoxid de carbon), te poți intoxica atenție!

| UnCorpSanatos a răspuns:

Nu iti raspundeam la intrebarea asta dar

Esti de la tara stai pe TPU, ai nickname Electric si vrei sa faci focul in soba laughing esti tare [...]

Trecem de punctele de suspensie si ajungem la raspunsul intrebarii care o sa fie scurt: Incearca sa nu dai foc casei sau sa te asfixiezi prin scoaterea acelei tablite din lipsa de rabdare!

Răspuns utilizator avertizat
| CLAUDIUBRETT a răspuns:

Daca acel suber este facut de meserias el nu inchide etans.In mod normal are si rolul de reguletor de tiraj. daca nu poti verifica forma interioara a acelei placute atunci nu inchide de tot ci lasa vreo 2cm deschis.