Buna
acea tablita se scoate cand vrei sa aprinzi focul si se baga doar atunci cand focul e stins si este jar doar un pic pentru a mentine caldura.
O frumoasa zi sa ai chiar daca ploua.
Cel mai sigur e cind jarul e complet stins. Dar eu am mai pus tablita si cind mai era un pic de jar, acoperit de cenusa. Insa exista un risc, si de aceea un sobar priceput i-a zis sotiei mele cind facea o soba ca el nu pune nicidecum la sobe asemenea tablite, pentru ca multi au murit asa. Chestia e ca nu realizezi cind apare monoxidul de carbon (nu are miros), doar te ia somnul, adormi, si nu te mai trezesti.
Numai după ce se stige tot jarul, alfel ies gaze (monoxid de carbon), te poți intoxica atenție!
Nu iti raspundeam la intrebarea asta dar
Esti de la tara stai pe TPU, ai nickname Electric si vrei sa faci focul in soba esti tare [...]
Trecem de punctele de suspensie si ajungem la raspunsul intrebarii care o sa fie scurt: Incearca sa nu dai foc casei sau sa te asfixiezi prin scoaterea acelei tablite din lipsa de rabdare!
Daca acel suber este facut de meserias el nu inchide etans.In mod normal are si rolul de reguletor de tiraj. daca nu poti verifica forma interioara a acelei placute atunci nu inchide de tot ci lasa vreo 2cm deschis.