| Miss25JK a întrebat:

Buna TPU.
Acum aproximativ 2 ore am auzit un sunet la panoul electric, cel specific caderii de sigurante. M-am dus sa ma uit, am tablou electric vechi, cu busoane dar si 3 clapite. A 3a clapita era lasata in jos, tin sa menționez ca la mine cele 3 clapite nu funcționau niciodata, fie ca erau in sus, fie ca erau in jos si cu toate astea clapita aia a sarit. Mentionez ca nu aveam consumatori mari la acel moment si anume un frigider, un bec in hol, lumina de la hota si 2 veioze aprinse. Atat. Acum stau cu o anxietate majora si cu o teama dupa lungi cercetări pe internet, sa nu ia foc tabloul electric fiind si vechi. Ce inseamna ce s-a intamplat? Care este cauza? Mulțumesc pentru timpul acordat citirii postarii dar si eventualelor raspunsuri. Cer scuze pentru termenii uzuali, dar nu am cunoștințe in domeniul electric.
Dau funda!
O zi buna!

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"A 3a clapita era lasata in jos...Ce inseamna ce s-a intamplat?"

ori un scurt circuit ori un supraconsum de moment pe faza aia

| Miss25JK explică (pentru sierra1):

Am inteles... Chestia e ca am incercat sa o ridic si nu mai vrea sa se ridice, cade de parca are acel arc rupt. Am verificat toate prizele - funcționează, am verificat stecherele sa fie ok, nu e niciunu înnegrit

| sierra1 a răspuns (pentru Miss25JK):

Undeva totuși NU ai curent, unde?

| Miss25JK explică (pentru sierra1):

Peste tot am. Am incercat fiecare priza

| sierra1 a răspuns (pentru Miss25JK):

Adică n-ai sau ai curent?