anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o butelie de heliu goala si as vrea sa ii fac un sistem cu care sa o incarc cu aer (ca un air tank), doar ca are genul asta de mufa (Link: https://imgur.com/a/H3FkG ). Eu vreau sa pun mufa rapida ca la vulcaniare. Cum trebuie sa proedez si de unde iau piesele nesare?

3 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Nu poti sa procedezi. Ceea ce vrei tu sa faci se numeste improvizatie. Si nu e indicat. Acum, depinde si de ce presiune vrei sa bagi in ea, insa gindeste-te ca la pneurile unei masini bagi doar 2-2, 2 atmosfere, si daca face explozie, e destul de aiurea, la o butelie, o explozie, chiar si cu aer doar, poate produce accidente serioase.

| mihai69 a răspuns:

Rogi un strungar să facă un adaptor.

| relian a răspuns:

Pui mufa rapida, cauti o trecere de la tank la mufa ta trebuie sa fie pe undeva, iar daca nu gasesti vorba cuiva pe aici cauti un strungar siti face ala ce doresti.Du-te pe la magazine la dedeman incearca poate au aia.
Daca il folosesti pentru aer e ok n-are cum exploda, tu nu vei putea baga presiune in acel tank asa cum baga aia Nitrogen sau Heliu ce spui tu.Am vazut cristi spune ca poate exploda, nici o sansa cu aer bagat de la un compresor laughing butelia aia cu heliu are mii de psi nu ai tu asemenea compresor acasa sati bage aer la presiunea aia.Deci ca sigurata nai probleme, tanku de la un compresor este mult mai subtire ca la un tank de heli de nitrogen sau oxigen.Ar trebui sa gasesti mufe de trecere de la tank la ce vrei tu sai pui.Ar trebuie nu is sigur.