Întrebare recomandată | ANAHsneaman a întrebat:

Buna TPU am o problema azi la bunica la ora 9 a intrat o vulpe la gaini a vazut-o bunica cainii nu au latrat deloc imi lipsesc 3 gaini dar de acuma na ...asta e intrebarea mea e daca a venit o data mai vine nu? nu am mai patit asa ceva pana acum oricum cum pot scapa de ea ce masuri as putea lua bunica a zis ca le-a inchis dar cat pot sta asa. Dati-mi cateva sfaturi.

15 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Da. O data ce s-a invatat vine des. Pentru a putea scapa ar trebui sa ai niste caini rai si sa fie un caine si o catea. Cainele nu ataca vulpea ci numai vulpoiul. Cateaua ataca vulpea. Ar fi bune si niste laturi pe langa gard.

| stlucian a răspuns:

Cainii liberi sau pusi pe o sarma intinsa intre cotetul/tarcul gainilor si cusca.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Daca a fost o femela, cainii-daca sunt masculi-nu o latra, numai daca sunt dresati.V-a reveni, pentru ca vulpile au pui in perioada asta, si revin in locurile unde le merge figura.Repararea gardului e cea mai eficienta solutie.

| MskDesign a răspuns:

Desigur ca va mai veni.Lasa caini liberi poate asa va sta la distanta.

| Exilee a răspuns:

Asculta-ma! Iei o arma, tragi 2-3 focuri pentru a te invata cu ea, iti iei niste ochelari de lunetist, te odihnesti bine, te imbraci casual si iti gasesti un loc in care sa stai la panda! O lasi sa se apropie usor de gaini si pe urma ii dai "headshot". Dupa aceea imi dai mesaj ca ai facut acest lucru si eventual, daca mai exista, discutam despre un posibil transfer al unui ochi de-al ei pentru niste experimente.

| DiannaaMiha a răspuns:

O sa mai vina...asa ca trebuie sa-ti cumperi o pusca, s-o pandesti, si s-o impusti... rolling on the floor

| iuyugu a răspuns:

Pune o sperietoare de aia ca la ciori happy
Si o sa se sperie si ea

| ionescuandrada2000 a răspuns:

Seara, pe la ora 19:00, baga gainile in cotet si da-le drumul dimineata.Pentru a fi sigur ca vulpea nu mananca gainile, da drumul la caini seara, iar dimineata leaga-i la loc.Vulpile o sa vina o noapte, doua, dar daca vad ca nu gasesc nicio gaina si mai mult, le alearga si cainii, mai mult ca sigur o sa plece.

| ANAHsneaman explică (pentru ionescuandrada2000):

Vulpea a venit dimineata la ora 9 cat despre caini nu-i pot lasa cu gainile fiindca le mananca sunt rai latra dar la vulpi se pare ca nu

| 1Voineoska1 a răspuns:

Am o intrebare: Bunica ta inchide noaptea gainile in cotet? Daca nu, e clar ca vulpea va veni mereu sa pape ceva bun.Alta intrebare: Bunica ta a inchis vreodata gainile in cotet? Daca nu, atunci va fi ceva mai greu.Singura si cea mai simpla cale este ca noaptea sa inchizi gainile in cotet,cu usa INCHISA, evident.(Dar grija mare ca usa sa fie inchisa bine, bine de tot pentru ca vulpea are creier, incearca sa dea cu labuta!) Daca are si bunica timp, o zi intreaga ar trebui sa va ocupati de gaini.In sensul ca incercati sa le bagati in cotet.Le lasati acolo inchise 30min-1h apoi veniti si le dati drumul si tot asa de vreo 3-4 ori pe zi, ca noaptea, cand vulpea va trebui sa vina, ele sa stie ca trebuie sa intre in cotet ca sa fie in siguranta in.Asta a fost prima varianta. Acum hai sa o vedem pe a doua: Daca gainile tale sunt incapatanate si nu vor sa se obisnuiasca sa doarma in cotet, nu ai altceva de facut decat sa pui cainii langa cotetul gainilor, jos.Vulpea cand va veni,va vedea si cotetul cainelui, iar atunci cand gaina va cotcodaci, cainii fiind mai aproape, o vor auzi.Iar daca n-ai incredere in cainii tai ca n-o sa fuga de acasa, pune-le un lant mai lung ca sa ajunga si atunci la vulpe chiar daca ea va fi mai departe. Sper ca te-am ajutat! happy Grija cu gainile!

| ANAHsneaman explică (pentru 1Voineoska1):

Bunica le inchide in fiecare seara dar vulpea a venit la 9 dimineata, iar cainii mei puturosi nici nu s-au deranjat sa latre bunica a auzit cotcodacind gainile fiind batrana pana a ajuns... in ograda.

| Noodlz a răspuns:

Daca ea a vazut ca poate sa gasesca hrana in acel loc, evident va mai veni. Pentru siguranta gainilor ai putea sa pui cainii mai aproape de cotet sau dezleaga-i.

| poseydon94 a răspuns:

Pune sarma ghimpata la garduri ca sa nu mai ajunga la gaini happy

| Bogdan_Gligan_1986 a răspuns:

Fa niste smacuri(nu stiu daca intelegi, depinde din ce zona esti, in maramures asa se zice si aici asa se prind vulpile).Se face din sarma tare in genul cum se face spanzuratoarea si se pune prin anumite locuri prin gard pe unde crezi tu ca are acces

| Alessia2004 a răspuns:

Ar trebui, ca bunica ta sa tina gainile inchise, pana prindeti vulpea.Ea se va intoarce deoarece stie ca acolo gaseste mancare.