| ohkay a întrebat:

Am o problemă cu hornul, din el se scurge smoală direct în cazan. Spuneți-mi vă rog frumos cum îl pot curăța...

Răspuns Câştigător
| lpavel a răspuns:

Cel ce ti-a facut hornul habar nu avea ce facea, la fel si cel care ti-a montat centrala!
Hornul trebuie sa plece de la pamant iar apoi mai sus sa fie legat centrala in horn atunci nu ai fi avut astfel de probleme... Oricum poti face asta sa nu mai ai acea scurgere :
-izoleaza hornul cu polistiren sau vata minerala pentru izolatii exterioare! Nu-l poti curata, cu timpul va arde acea smoala, tu trebuie sa opresti acea scurgere! Bafta!

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Doua solutii mai simple:
- burlanul care face legatura intre centrala si horn trebuie sa coboare putin de la cot spre horn, astfel incat gravitatia sa impiedice smoala sa curga din horn in cazan.
- la 20-50 cm de la sol fa o gaura in horn cu o bormasina. Acea gaura va permite ventilarea naturala a hornului, iar curentul de aer va impiedica formarea condensului, chiar daca hornul nu este izolat.

| ohkay explică (pentru regis):

Mulțumesc de răspuns! big grin

| untu a răspuns:

Nu merita funda asta cel care ti-a raspuns, dar mai trebuia sa mai astepti ca mai vine alti raspunsuri mai bune! Deci nu numai sa faci asta cel ce ti-a propus sa faci cu hornul, dar mai trebuie sa nu mai fie smoala si sa pui numai lemne bine uscate pusi deoparte cam de 1-2 ani si cand este jaratec in soba sau centrala sa pui si niste coji de cartofi, acestia absoarbe umiditatea din smoala aceea si ramane uscata ca sa poti curata usor si foarte bine centrala sau soba!

| lpavel a răspuns (pentru untu):

Mai desteptule! era vorba de horn nu de centrala sau soba iar acel horn NU se poate curata pentru ca face igrasie de aceia e acea scurgere... trebuie doar sa izoleze si ascapat de toate problemele! Tu cred ca vorbesti din auzite, crezi ca omul are mereu lemne uscate? daca nu are sa stea pe frig? big grin meseriasul lui peste!

| untu a răspuns (pentru lpavel):

Atunci cheama cosarul sa-ti curete cosul de funingine, nesimtitule!