| billyșorr a întrebat:

am o problemă cu un vas de expansiune care e legat la boiler. Rolul lui este acela de a face circuit apei din boiler astfel incat sa nu se formeze presiune. Insa aceasta este problema, l-am montat si apa tot are presiune. Ma poate ajuta cineva?

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Apa oricum are presiune, ca si aerul, fiindca exista.
Vasul de expansiune NU reduce presiunea, pentru reducerea presiunii exista regulatoare de presiune (50-100 lei) care se monteaza pe intrarea boilerului.
Daca nu te pricepi, cheama un instalator cunoscator, altfel risti sa explodeze instalatia de la suprapresiune!

| relian a răspuns:

Apa tot are prsiune ca e normal sa aibe.Problema este ce fel de boiler ai tu acolo? Vasu ala de expansiune este tocmai pentru cei zice si numele, in cazul in care se intampla ceva stiu si eu temperatura tot creste ca termostatu nu opreste, apa prin fierbere isi creste volumu, deci se duce in acel vas de care tu spui. Dara orice boiler de la magazin are si o valva care la o anumita presiune deschide, este o valva mecanica cun arc care la presiunea de X deschide si apa iese pe acolo la canal.De regula un boiler de magazin asa vine fara acel vas pentru ca are acea valva, dara sunt si cazuri, nu cred ca in RO in alte tari cand orasu sau anumite cartire din oras impun si folosirea acelui vas pe lanja acea valva existenta.Un boiler normal ar trebuie sa aiba acea valva obligatorie si aia e tot, anual se verifica acea valva daca functioneaza, pur si simplu se trage de ea, o deschizi manual si daca lucreaza e buna si aia e tot.Vasu ala al tau ala e rolu, doara daca presiunea creste, banui ca si ala are o alta valva sau asa este facut cu ceva valva la care presiunea fiind mai mare invinde rezistenta acelui arc din valva si apa trece in vasul ala.
Apa tot are presiune cine stie ce boiler ai tu sau ce folosesti sa incalzesti apa.In cazul in care folosesti lemne si tut tot bagi pe foc asa intruna, desi asta nu conteaza ca boileru asta sin cazul cu lemne tot trebuie sa aiba ceva de siguranta sa inchida la o anume temp.Cred ca la tine e ceva in neregula cu termostat, sau ce ai tu, nu ai spus ce boiler pe ce este cum il folosesti.Asa nu te poate ajuta nimeni din datele tale.Da amanunte.

| xerxes1 a răspuns:

Te poate ajuta un instalator dupa ce vede ce minune de instalatie ai inventat.