Citez "au nevoie de conditii specifice: 30 – 40 de grade pentru a germina, 25- 30 pentru ca planta sa se dezvolte. Arahidele nu se culeg asemeni alunelor ci se scot din pamant pentru ca acolo cresc. Din acest motiv arahidele sunt clasificate drept legume. Plantele se recolteaza dupa 5 luni de la insamantare, apoi trebuie lasate la uscat pana la 4 saptamani. Valoarea lor nutritiva - contin apa, grasime, celuloza, cenusa si substante azotoase dar si vitamina B1 si B2, magneziu, calciu, fier, potasiu, iar miezul poate avea pana la 50% ulei -, variaza in functie de conditiile in care cresc plantele si de solul folosit, ele preferand solurile umede din lut si nisip. In timpul Razboiului Civil de pe la 1860 erau o sursa hranitoare pentru soldati si o data cu aducerea lor in Europa au devenit populare ca snacks. Arahidele sunt alea care se gasesc in batoanele Snickers, care au caramel si "peanuts" desi pe reclamele in romana traducerea e alune".
Nu am nevoie de istoria arahidelor. Intrebarea e destul de clara.
Si raspunsul clar: ai respectat conditiile de mai sus?
Am intrebat de ce se usuca florile arahidelor, nu cum se planteaza si cum se ingrijesc.
Pai probabil ca din cauza "ingrijirii" s-a dus dracu'. Ce este asa de greu sa pricepi?!
Florile nu intra in pamint, daca ar intra ar putrezi imediat si nu ar mai face fructe.Deci infloreste si se polenizeaza afara, apoi incep sa creasca, se alungesc si patrund in sol unde va continua cresterea pina la maturitate.Cum ai semanat? Se seamana sau planteaza intr-un bilon, cred ca stii cei ala un bilon exact ca si cartofii, pentru ca viitorul fruct sa poata penetra usor solul, bilonul fiind foarte afinat.Deci ce se intimpla la tine e ceva normal.
Floarea iese deasupra solului şi după ce se ofileşte îşi lungeşte tulpina, se apleacă în jos şi penetrează în sol. Seminţele se dezvoltă sub pământ.
anonim_4396 întreabă: