1. Minim o mana, ideal doua, dar depinde si de vopsea. Daca faceai un truc scapai sigur cu o singura mana: sa colorezi amorsa in aceeasi nuanta cu vopseaua. Daca vopseaua e alba, poti da linistita un singur strat peste amorsa tot alba, bineinteles daca si peretele este corect pregatit (tencuiala-tinci-glet-glet slefuit-amorsa).
2. Ideal este sa dai imediat, pentru ca amorsa incorporeaza praful ramas pe perete; daca nu dai imediat cu lavabil, pe peretele amorsat se va aseza in timp din nou praful, dar sa fim seriosi, intr-o saptamana nu se depune o cantitate semnificativa. Si povestea cu lavabilul care nu prinde peste amorsa mai veche e o tampenie, prinde fara probleme chiar si pe peretele neamorsat.
Scuze, am uitat la primul punct intrebarea a doua: "cum?"
Ambele straturi trebuie sa aiba aceeasi culoare. Tehnica este simpla: se inmoaie trafaletul in vopsea, se sterge bine pe grilajul de plastic, se traseaza prima linie pe diagonala, pentru a-l descarca cat mai bine de vopsea, dupa care se intinde prin miscari pe verticala.
Alinu stiua / se pare ca ai auzit tu ceva despre cum se face...
Da, meseriasii prefera sa dea prima mina de alb, indiferent ce culoare se va face. Motivul? Dupa vopsirea cu alb ies la iveala si ultimile imperfectiuni ( care se vor repara si repeta apoi vopsirea ).
Stratul de alb asigura un suport uniform la uscare mai sigur si mai uniform decit amorsa. La amorsa se poate intimpla sa ramina o mica portiune nedata si acolo va iesi aiurea vopseaua.
Deci, amorsa -alb-verificare / reparatii -culoare.
Daca spatiul a stat inchis, neprafuit, nu este nevoie de alta amorsa ...in caz contra, da! ( adolf )