| Adax3 a întrebat:

Buna TPUhappy. As avea nevoie de parerile voastre... Imi refac camera, si nu stiu ce culoare sa mi-o fac. As prefera ceva mai gotic, pentru ca sunt mai rockerita. Puteti sa imi dati si ceva site-uri daca gasiti happy. Dau si funda! Multumesc.

Răspuns Câştigător
| Cristian_Kiki_1988 a răspuns:

Mai gotic spui? ca si culoare as folosi ceva de genul http://zugravesti.ro/products-page/culorile-lunii/rosu-afrika/

dar stilul gotic nu poate fi determinat doar printr-o culoare. In principiu arhitectura gotica se diferentiaza printr-o verticalitate impunatoare(ceea ce intr-o camera cu inaltimea de 2, 5 m este imposibil de obtinut) si a fost aplicata cu precadere bisericilor si catedralelor din secolele XII pana la XVI, perioada pre-renascentista, si avea ca principal aspect structura bazata pe arce si ogive incrucisate, structura aparenta nu ascunsa, ceea ce, din nou, tu nu ai cum sa realizezi intr-o camera. O alta trasatura importanta de care te poti folosi ar fi sculpturile reprezentand tot felul de motive religioase, realizate in detalii foarte fine.
Alta varianta ar fi mobilierul, si cam singurul care te poate ajuta in ceea ce vrei sa realizezi, poti merge pe mobilier "baroc englez" stilul "William and Mary". Trasaturi comune al acestui stil ar fi:
- fotoliul pentru dormit
- spatare plasa
- ornamentatie: arabescuri
-piesele de mobilier includ scaune cu spatare masive cioplite, cu sezutul capitonat sau din trestie impletita, cabinete cuetajere sau picioare sculptate de influenta spaniola dar si cabinete cu brau metallic.
-finisajele ceruite erau accentuate prin aurire
-ca materiale textile se foloseste damascul si dantela de ac
-ca ornamentica se folosescfrunza de acant, laleaua si alte motive florale, fructe, pasari, detalii orientale, pergamentul sisculpturi sub forma de spirala

Astfel de mobilier gasesti la anticariate sau targuri de vechituri, dar sunt foarte foarte rare, si de obicei cele gasite aici au defecte considerabile si cel mai probabil vor trebui restaurate(piesele bune le gasesti numai la case de licitatii si costa foarte mult) nu e musai sa folosesti astfel de mobilier pentru ca are un cost exagerat, poti gasi stiluri asemanatoare care fiind mai recente le poti obtine la preturi mai mici, unele chiar chilipiruri.

Sper ca nu te-am plictisit sau descurajat.
Spor la treaba

2 răspunsuri:
| recuperatorul a răspuns:

Http://www.djk.ro/index.php/home-deco
Intra pe site, acolo ai 3 magazine online de unde te poti inspira.