Procedezi asemanator ca si cu zmeura sau cu mure:
Astepti sa se desfaca mugurii si cureti crengutele uscate.
Restul le lasi nescurtate, daca doresti sa ai si fructe multe.
Pai nu e tarziu ca pe net spune sfarsit de februarie inceput de martie.
Eu asa procedez.
Coacaze nu mai am, dar zmeura o las cat se poate de inalt, fiindca spre varfuri da cele mai bune roade (aproximativ la 1-2m inaltime).
Si coacaza rodeste mai bine daca tufele au crengi lungi.
Le curat doar de uscaturi, DUPA ce se desfac mugurii (atunci se vede usor care crenguta este uscata si care nu). In timpul iernii nu pot deosebi crengile, fiindca toate par uscate.
Si perioada care asa cum am vazut pe site sau o pot curata cand incep via muru zmeura?
Si de unde imi pot cumpara strugurasi si agrise? Strugurasi nu ma refer la cei de pe vie ci cei ca boabele de coacaz de mici daca ai poza trimite eu daca caut mi da pe cei de vie.
Poti curata dupa ce se desfac mugurii, in frunze.
Sunt atatea pe net si tu te chinui pe aici? Nu cred ca stau specialistii sa citeasca pe TPU! https://bit.ly/3L676xM
Nu-mi arata cat se taie din el uite la asta ma refer in video nu-l ara cand taie si cum... : https://www.youtube.com/watch?v=OZyEzp3TjFM
Cocazul este un arbust,deci cureti uscaturi daca are, apoi cauti sa ii dai o forma de vas, ceva semanator ca la pomi, nu lasi tufa deasa, deci faci taieri sa poata intra lumnina cit de cit mai peste tot.
Nu prea gasesti cum se fac lucrari de intetinere pentru ca nu prea se cultiva asa mult.
Eu am o carte dar nu o am la mine, sa iti pot spune exact cum se taie.Am carte de nivel superior,nu ce spune nea dorel,ori m ai stiu eu cine pe net.
Dar gasesti pe Youtube d aca cauti,nu cred sa nu gasesti.
De unde poti sa cumperi plante? Cauta pe net la pepiniere,sau daca ai pe careva ce are cateva plante,ia si tu butasi si inradacinezi.
Ala ce arati tu in video s-a dus cu druja sa taie o ramurica tare de tot omu,s-a dus cu ditai fierastraul de taiat scindura,ba ne lasi,adica ai pomi,ai arbusti si nu ai o foarfeca de pomi si vie
Cind am vazut,zic de ce nu ai adus topuru sa tai ramurica aia
Deci ai vazut,tia aratt pomu,scuze omu ce se taie.Tai ramurile batrane,le vzi duopa culoare,dupa scoarta si ce urma sa taie el cu drujaba,era o ramura inegrita,deci sigur avea aoclo ceva agenti patogeni.
Eu zic ca daca tufa este f deasa mai poti sa raresti,sa aerisesti tufa,f multi lastari nu-i bun.
Cauti sa mentii tufa jos,deci nu tai lalstari aia subtirei,daca e sa elimini ceva o faci de jos,asa cum urma sa faca nea ala din video tau,sau al lui.
Normal ca nu tai ca la vie,via sta pe sirma,coacazul este tufa sta singura,se sustine.
Chestia e ca nu prea vad coacazele sa aiba mare cautare.
Inainte era folosit coacazu negru in viticultura,sau oenologie,aia ce faceau vin, cand ramineau fara vin rosu si pioata cerea vin rosu, ala avea doara alb, avea sirop de coacaze si baga in vinul ala, il facea ruso sui ia de aici
Deci aia cresteau si coacaze, am vazut la multe ferme de astea cu vita de vie asa.
norby_8572 întreabă:
roxanaaaaaa_3049 întreabă:
DeadAngel întreabă: