Buna!
Nu conteaza din ce parte dai foc, ci cum sunt asezate lemnele.Mai intai, dupa ce le asezi, dai foc la lemne mai mici apoi ele vor da automat foc celorlalte si, in cele din urma, vei vedea ca focul arde frumos si tu poti pune carnea pe gratar.Nu-i mare branza, dar vei realiza ca nu conteaza cum arata focul, ci cum este facuta friptura. Pofta buna!
Eu dau de sub, lasi pe o parte un loc ca sa pui sub ea hartii, chestii trestii
Oricum dupa ce ard lemnele, carbunii, etc, eu le "aranjez" putin sa fie jarul uniform
Eu fac altfel
1) pun niste hartir in mijloc si carbuni pe hartie
2) fac forma de piramida
3) la sfarsit (dupe ce terminam gratarelul ) mai pun niste lemne le pun cu benzina si ma uit la ele cum ard
Faci un ghemotoc de hârtie, apoi începi să construiești piramida, recomand ca primele lemne să fie aschii de brad apoi lemne din ce în ce mai groase. Iarăși un grătar reușit este unul făcut cu lemne de stejar, se aprind usor și fac jar. Asta e tot. Lași undeva o găurică să poți aprinde hârtia și gata. Eu unul fac grătar fără să folosesc mangan. Folosesc lemne de esență tare, fag, stejar, și fac jar cât vrei.
Din centru bazei, piramidei, iar ca focul sa arda frumos foloseste hartie, ace de brad uscat si aschii din lemn de brad de la laditele pentru fructe si in final, lemne de fag.Sa nu pui niciodata friptura direct pe flacara!