"procesul pas cu pas de a-ti construi o casa? ...mai exista si alti pasi"
ai uitat unul ESENȚIAL: să ai niște zeci de mii de eu in buzunar
Exact.Ce autorizații,ce teren,ce materiale, ce meseriași, nimic din astea nu îi sunt de folos, dacă nu are întâi banii, toate astea rămân la stadiul de vise. Apoi și suma alocată de bani diferă în funcție de bugetul fiecăruia și preferințele acestora referitoare la viitoarea casă.
Aaah am inteles, deci caut doar o firma de constructii iar ei ofera atat echipa de constructii cat si arhitectul care face proiectul casei?
iar cu materialele eu doar le zic ce fel de materiale vreau sa foloseasca iar la sfarsit verific doar facturile?
Am cerut doar informatii cu privire la procesul de construire a unei case, nu vad unde anume trebuia sa imi arat si extrasul de cont bancar pe aici ca sa evit comentarii ale tale si ale altora pe care ii preocupa situatia mea financiara, de parca ar trebui sa dovedesc ceva cuiva. atata timp cat nu ai sa comentezi nimic folositor cu intrebarea pusa, nu vad de ce nu dai pur si simplu scroll si eviti sa comentezi degeaba.
Nu stiam ca trebuie sa arat cuiva vreo dovada pe aici in legatura cu situatia mea financiara, fapt care nu priveste pe nimeni de altfel. in intrebarea pusa nu am mentionat nimic de bani si cu toate astea observ ca primesc comentarii fara folos de la persoane care se leaga de bugetul ce trebuie alocat unei constructii, chestiune care nu are cu nimic de a face cu ceea ce am intrebat eu, cu privire la pasii de urmat pentru a-ti construi o casa.
"Apoi și suma alocată de bani diferă în funcție de bugetul fiecăruia și preferințele acestora referitoare la viitoarea casă." um... evident? dar totusi ce legatura are?
Mami: primul pas când ai de gând să-ți tragi o casă, sunt BANII. Că nu-i ai (pe moment), nici o problemă: vise plcute
"primesc comentarii fara folos " - intrebări cu folos ar fi fost in legătură cu modul in care ți-ai putea termina de ex., liceul, scoala... dacă pricepi ce zic deși nu cred
Pardon?)) stai ca ma bufneste rasul. fiecare este liber sa puna intrebari in legatura cu orice subiect despre care vrea sa afle mai multe, fara explicatii pe langa, si cu siguranta nu iti voi cere tie parerea daca ti se pare o intrebare a fi suficient de utila sau nu pentru a fi postata. nu e prima oara cand lasi astfel de raspunsuri irelevante si stupide la intrebarile pe care le pun asa ca te sfatuiesc sincer sa iti vezi de treaba si sa nu imi mai raspunzi la intrebari, si sa nu te amesteci in treburile mele personale, precum liceul, scoala, viata etc, asta daca pricepi ce vreau sa iti zic, dar slabe sanse
Sunt sincer curioasa daca a lasa comentarii cretine pe TPU face parte din rutina ta zilnica sau este doar o indeletnicire de a ta atunci cand iti este dor sa incepi polemici pe net in legatura pe subiecte ce tu nici macar nu le stapanesti sau nu esti capabila sa dai un raspuns serios si impersonal cuiva referitor la intrebarea acestuia. In fine, oricare ar fi raspunsul insa, te rog doar inca o data sa nu imi mai lasi raspunsuri la oricare dintre intrebari, vreodata.
1) Cumperi terenul
2) Rezolvi cu actele, de e cazul
3) Găsești arhitectul.
4) Stabilești cu arhitectul cum va arata casa. Plătești arhitectul la metru pătrat.
5) Găsești echipa de muncitori.
6) Te uiți pe proiectul făcut de arhitect ce necesar de materiale sunt. Orice proiect trebuie sa conțină asta. Ca sa nu iei mai tirziu mai mult pentru a-i "îngrașa" cu surplusul pe constructori.
7) Începi construcția. Primul lucru e cumpărarea materialelor împreuna cu meseriasii. E bine sa se facă pe etape, fier-betonul, cimentul și balastrul pentru fundație, plus lemnul pentru structura de rezistenta mai apoi, cărămida plus cimentul și varul pentru mortar pentru pereți și tencuiala, lemnul și tabla sau tigla pentru acoperiș, glet și rigips pentru finisaje. Asa, lucrind cu mai puține materiale, poți sa le ții evidenta mai bine, altfel, dacă de exemplu iei tot necesarul de saci de ciment, nici nu vei știi cand îți vor dispărea cateva zeci de saci (eu a trebuit sa fac terasa unui amic pentru ca se sfarima betonul ei, pentru ca meseriasii au pus în betonul făcut doar 4 saci din 10. El fusese plecat un timp, s-a întors cand ei erau aproape gata, și i-a prins cand încărcau sacii de ciment în masina), deci ar trebui sa ai grija sa fie mereu cineva cu meseriașii.
8) Te bucuri de casa.