| biutzaB a întrebat:

ce pot sa fac sa nu mi se ofileasca trandafirul/trandafirii atat de repede?sad dau funda love struck

12 răspunsuri:
| mixxjim a răspuns:

Inainte de a-i pune in apa le tai codita transversal vreo 2-3 cm (adica pe lungimea coditei, nu ii scurtezi) si le pui o lingurita de sare de lamaie in apa sau de zahar. din pacate mai depinde si de soi, exista soiuri care nu rezista orice le-ai face sad rezista un pic mai bine trandafirii care au coada groasa si florile mai carnoase. in schimb il poti pune la presat daca vrei sa-l pastrezi o vesniciewinking intr-o carte foarte groasa si peste el pui ceva greutate doua-trei zile, ca sa se preseze si sa nu se mucegaiasca. eventual pui si un mic biletel cu data primirii si de la cine big grinwinking

| LonelyLoner92 a răspuns:

Punele zilnic apa, si nu ii mai tine in soare.

| Kyrie a răspuns:

Baga radacina in pamant, intr-un vas de apa si tine-l la umbra (e normal sa-i pui pamant)

| Kyrie a răspuns:

Ma da multe pretentii mai are trandafirul ala, ma lasi?, nu-i trebuie decat pamant, apa, umbra si racoare desi ma indoiesc ca poate sa-i ofere racoare, cine sta cu 4 grade in casa? laughing))))))))), nu vrei sa-l bage si in congelator unde e umbra? laughing

| biutzaB explică (pentru Kyrie):

Dar oare in vreo 2 zile se usuca?:-s

| Kyrie a răspuns:

Da-mi funda
Nu se usuca big grin

| biutzaB explică (pentru Kyrie):

Iti dau dupa ce vad asta cu ochii mei smug

| Kyrie a răspuns:

Mai am de asteptat 2 zile a sad
Cred ca o sa uiti de mine pana atunci

| CamiiBăă a răspuns:

Punele zilnic apa si lasa-i la putin de lumina(nu prea puternica).happy Nu stiu daca am raspuns corect dar sper ca am facut asta happy

| dianaely a răspuns:

Trbl sa aiba soare apa aer lumina temperatura potrivita dar eu zic ca nu e vremea lor peste vreo 2 sapatamani

| mix204010 a răspuns:

Daca te refri la plante de vaza si vrei incetinirea procesului de imbatranire, asaza vaza intr-un loc bine ventilat si racoros (temperaturi chiar de 3-4 grade Celsius).
Pentru ca trandafirul/trandafirii sa reziste cat mai mult timp, indeparteaza frunzele lovite, bolnave sau uscate, precum si pe cele aflate sub apa - acestea risca sa se descompuna cel mai repede.

| Roxy07 a răspuns:

Iti zic euhappy Da cu spray fixativ pentru par. nu se ofileste nici peste 1 saptamana laughing Si taie frunzele uscate sa nu uiti. dar prima metoda mie mi-a mers. deci. fundita? :*:*:*:*