Inainte de a-i pune in apa le tai codita transversal vreo 2-3 cm (adica pe lungimea coditei, nu ii scurtezi) si le pui o lingurita de sare de lamaie in apa sau de zahar. din pacate mai depinde si de soi, exista soiuri care nu rezista orice le-ai face rezista un pic mai bine trandafirii care au coada groasa si florile mai carnoase. in schimb il poti pune la presat daca vrei sa-l pastrezi o vesnicie intr-o carte foarte groasa si peste el pui ceva greutate doua-trei zile, ca sa se preseze si sa nu se mucegaiasca. eventual pui si un mic biletel cu data primirii si de la cine
Baga radacina in pamant, intr-un vas de apa si tine-l la umbra (e normal sa-i pui pamant)
Ma da multe pretentii mai are trandafirul ala, ma lasi?, nu-i trebuie decat pamant, apa, umbra si racoare desi ma indoiesc ca poate sa-i ofere racoare, cine sta cu 4 grade in casa? ))))))))), nu vrei sa-l bage si in congelator unde e umbra?
Punele zilnic apa si lasa-i la putin de lumina(nu prea puternica). Nu stiu daca am raspuns corect dar sper ca am facut asta
Trbl sa aiba soare apa aer lumina temperatura potrivita dar eu zic ca nu e vremea lor peste vreo 2 sapatamani
Daca te refri la plante de vaza si vrei incetinirea procesului de imbatranire, asaza vaza intr-un loc bine ventilat si racoros (temperaturi chiar de 3-4 grade Celsius).
Pentru ca trandafirul/trandafirii sa reziste cat mai mult timp, indeparteaza frunzele lovite, bolnave sau uscate, precum si pe cele aflate sub apa - acestea risca sa se descompuna cel mai repede.
Iti zic eu Da cu spray fixativ pentru par. nu se ofileste nici peste 1 saptamana Si taie frunzele uscate sa nu uiti. dar prima metoda mie mi-a mers. deci. fundita? :*:*:*:*
Beatrice_6624 întreabă: