"Buna TPU. ce turba?"
petruș mamă, vorbești cam eliptic dar probabil e vorba de o variateate de CĂRBUNE
Cauta pe wikipedia si vezi ca spune ce este, la ce se foloseste.
Turba pentru agricultura se foloseste in general la obtinerea de rasaduri de legume, de flori, de arbori si arbusti.
Se poate folosi si la amenajari prin parcuri, dar mai rar pentru ca dai bani pe ea.
Turba se macina se prelucreaza, de acolo de unde se scoate.Sa format din resturi vegetale care sau descmpus in lipsa oxigenului prin mlasitini acu sute sau milioane de ani.
Turba pentru agricultura este f afanata, are capacitate foarte mare dea retine apa, retine de 10 ori apa greutatea ei,retine si substante minerale, pe care apoi le elibereaza catre plante, deci uzi mai rar, plantele cresc mai bine in pamantu de turba pentru ca is foarte aerisite.
In sf gasesti tu mai multe amanunte pe wikipedia. Poti face amestecuri turba cu mranita, pamant de gradina sau poti folosi turba singura, caz in care trebuie sa aplici tu ingrasaminte dizolavate in apa cu care uzi.
Cauta o carte de horticutura si acolo ai si retete de amestecuri de astea pentru rasaduri sau ce ai tu nevoie.
Ba da sol afanat fertil nisipos etc da nu stiam ca este carbuni inferiori nu am auzit mai ales la sol.
TÚRBĂ1, turbe, s. f. Varietate de cărbune inferior, format prin carbonizarea parțială a unor resturi de plante de mlaștină și folosit mai ales drept combustibil. – Din fr. tourbe.
sursa: DEX '09 (2009)
Asta am vazut si eu insa nu eram sigur e correct si mranita ce e la ce ii zice asa la pamant? ca de ce nu zice pamant nu inteleg...