| Rienmedire a întrebat:

Buna TPU! Credeti ca pinul de piatra (Coconar) se poate aclimatiza la noi? Stiti pe cineva care are?

3 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Pinul de piatra (Pinus Pinea sau Silver Crest) Poate fi cultivat in gradina in Banat, si Crisana, sau in sudul tarii, in zone in care temperaturile nu scad sub -10 grade celsius. Prefera locurile insorite. Asa se zice dar eu nu sunt sigur.

| relian a răspuns:

Din ce se spune pinul asta rezista pana pe la -12 grade celsius,poate si mai putin.
Asa nici smochinul nu merge in RO,dar sunt smochini,am vazut si la Bucuresti neprotejati absolut deloc si imensi,singura chestie,erau la dos,adica undeva dupa o cladire,dar la soare,in interiorul unor curti care au garduri etc.

Cind vezi pe net stiu si eu cerintele unei plante,alea se refera la cultivarea acelei plante pe suprafate mari,sau comercial.

Asta nu inseamna ca daca pui un exemplar si este mai adapostit,ai grija de el,udat,si ce mai are nevoie,sa nu mearga.

Ce trebuie sa ai in vedere,sa nu stea apa acolo unde il plantezi,sa fie un pamint cu drenaj f bun,pinu ala nu suporta sa stea apa multa la radacina lui,ca de altfel majoritatea pinilor.
Sint si pini care cresc mai cu apa asa multa,dar mai putini.

Ce sfat iti dau? Sa cumperi un pin de asta deja mare la container,pentru ca daca pui tu din saminta,astepti multi ani pana sa il vezi cit cde cit mare.
Adevar dai bani,dar ai deja un copac maricel.
In afara de drenaj bun,trebuie sa fie expus complet la soare,,deci trebuie sa stea in bataia soarelui.
Eu nu am vazut prin RO,de fapt in RO pinii is doara prin parcuri,dar si acolo putini,pentru ca nu is vazuti asa de bine,nu fac umbra,in parcuri oamenii stau la umbra,deci se folosesc mai mult foioase decat rasinoase.

Pinii nu-s originari din RO,cel putini astia cei vedem prin parcuri,nu ca nu ar creste,dar daca is lasati asa singuri sa zicem pe cimp,fara apa fara sa ai grija de ei,se duc rapid de suflet.

Nu o sa vezi multi oameni care sa aiba pe linga casa un conifer, rar vezi asa ceva, nu mai zic de pini.Ce pun uni oameni molizi argintii, deci ceva specii de astea mai cum sa le zic, ce nu le vezi peste tot.

Sfatul meu este sa incerci, nu ai nimic de pierdut.

| ReddY25 a răspuns:

Mnu cred

Întrebări similare