Diminuarea substantiala a folosirii hartiei in birocratie si in publicatiile scrise.
Reciclarea hartiei.
Producerea hartiei din gunoaie fibroase reciclate.
Fara manuale scolare.
Fara caiete scolare.
Fara cataloage scolare.
Etc., etc.
E bun răspunsul tău dar nici chiar să scoatem toată hârtia din folosire. Am zis care să reducă...
Ambalaje de carton mai mici unde e posibil
Birocrație informatizata
Găsirea unor noi materiale alternative (ai auzit probabil de hârtia din 80% carbonat de Ca și 20% polietilena, e mai rezistenta decât hârtia, însă deocamdată nerentabil de fabricat în masa)
+ Solicitarea pe mail a facturilor, a cursurilor, documentelor, etc. și evitarea printării acestora pe cât este posibil.
Înlocuirea vaselor de WC cu vase de WC cu funcție de bideu. Pentru cine nu știe, aveți aici link:
https://www.youtube.com/watch?v=xN_kHenPNyE
Iti zic prima masura care mi-a venit in minte: reducerea consumului de hartie igienica prin folosirea la scara laarga a bideului
Da, o măsură bună, pe care am recomandat-o și eu, mai ales că acum există WC cu bideu incorporat.
Nu mai țin minte când am fost în străinătate și a trebuit să utilizez hârtia igienică.
Dar nu cred că vor apărea prea curând, deși în magazinele de profil există deja pentru toate buzunarele, având în vedere că românii se tem încă de aerul condiționat și tot ce ține de ventilație
Bună! Dacă vrei sa reduci consumul de hârtie îți dau niște sfaturi :
1)nu cumpără hârtie (excesiv)
2)Nu cumpără alimente, lucruri ambalate în prea multă hârtie