| DanaMaracineanu a întrebat:

TPU! De curand, au fost efectuate niste teste de apa in comuna in care locuiesc, in judetul Giurgiu, si se pare ca apa de la put nu este tocmai... potabila. Gustul apei mele chiar era cam lesios, in ultimul timp, avand si un usor miros neplacut. Am tot cautat pe internet si am gasit ceva care pare sa fie chiar bun aici: www.clack.ro/purificatoare-apa. Mai are cineva montate purificatoare de apa acasa si poate sa imi dea mai multe informatii? Multumesc (dau si funda :D)

Răspuns Câştigător
| CuriousStuff a răspuns:

Tine mult si de ce a iesit in acea apa... Trebuia cei care au facut testele sa va explice si ce sa faceti ca sa fie potabila. S-ar putea sa fie nevoie sa o si fierbeti inainte, si doar apoi sa o treceti prin purificator sau un filtru de apa.

4 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Apa in RO nu este buna de ce? Pt ca statul nu face absolut nimic sa fie bine, iar polpulatiei la fel nu-i pasa.Apa nu este buna pentru ca romanii au WC-uri facute direct in pamint, toata mizeria se infiltreaza in pinza freatica si de acolo beti vi apa.In statele sa le zicem mai civilizate aia au fose facute special, nu au voie sa faca ce fac romani, sunt controlati si testate acele fose astfel incit mijeria sa nu ajunga in apa freatica sa otraveasca pamintul, apa viata microbiana din pamint.Stii ca dejectiile umane sunt mai periculoase ca o bomba atomica? Oamenii habar nu au si cum am spus nici nu le pasa.Autoritatile ar trebuie sa ia masuri dar care e ala care ia masuri, care e ala care vine si controleaza omu sa vada ce face? Ok n-are orasu satu bani pentru canalizare inteleg, dar obliga omu sa isi faca fosa conform cu codurile in vigoare, ca sunt sin RO asa ceva, adica legi pe care trebuie sa le respecti.Fosa se poate cupara sunt firme care fac, sau se poate constru din beton caz in care ar trebuie sa vina un inspector de la primarie sa te verifice.Cam asa se practica in statele mai avute.Pai vad WC-uri facute linga puturi, vad in RO oamenii acum siau forat, au bagat tevi in pamint si trag direct apa de acolo.Un put de genul asta teava de unde tragi direct apa este mai periculos ca fintana, pentru ca o fintina cel putin are beton si un starat de nisip care mai filtreaza ceva.Dar daca apa deja e contaminata nu mai prea mai ai ce filtra.O sa vada romanii in viitor cand or sa se imbolnaveasca si nor sa stie de la ce.

| GdX a răspuns:

Conteaza cu ce este infestata apa. Filtrele sau fierberea nu o pot face 100% potabila. De obicei in zonele agricole apa este contaminata cu pesticide si alte chimicale si se recomanda sa nu fie folosita.

| micutdragut a răspuns:

Hei! Bunaaa! big grin Si eu am cumparat de la clack si am fost foarte multumit. Iti recomand cu incredere :* dai funda?

| DanaMaracineanu explică (pentru micutdragut):

Ma bucur laughing astept mai multe informatii, daca se poate happy