Depinde unde este poziția băii, dacă are perete spre exterior sau nu. Dar, ce mai important, depinde de perete și modul în care v-a fost renovată baia. Puteți folosi orice soluție de pe lume nu rezolvați nimic! Dacă pereții băii doar au fost rașchetați, apoi glet și vopsea. Sau s-a pus faianță pe ei, mucegaiul va exista mereu. Singura soluție este o nouă renovare, dar de data aceasta, până la cărămizi, bca, care vor fi lăsate în primă fază să se usuce bine și peretele să fie tratat antimucegai, uscat bine, iar dacă se tencuiește, să se lase tencuiala să se usuce bine de tot, până se vor face alte lucrări la pereți!
Iar, dacă se pune faianță, nu faceți aburi în baie, căci apa se va infiltra între faianță și pereți, apoi va apărea din nou mucegaiul. Iar, între rosturi folosiți un chit de calitate, eventual antimucegai.
Eu am folosit cu succes Antimucegai de la Savo, arată așa
http://www.metalochimice.ro/......gai-500-ml
La fel am vrut sa scriu si eu. E bun.
Daca apare mucegaiul este clar prea multa umiditate, aerisiti dupa ce faceti baie, nu uscati rufe daca baia nu are geam. Montati un ventilator, din acela care se deschide de la intrerupator, va ajuta cu siguranta. Pentru baie/ bucatarie, in general incaperi cu umiditate mare este recomandat sa se foloseasca lavabila care lasa peretii sa respire, eu am folosit Aeria-Gold all-inclusive si nu am niciun fel de probleme, desi nu am geam la baie.
anamariapetronela întreabă: