Trebuie sa-ti iei un termometru pentru cuptor, altfel n-ai de unde sa stii ce presiune sa setezi la ochi si unde sa pozitionezi oala.
Mai depinde si de cat de bine izoleaza cuptorul, cum se inchide usa, presiunea in instalatie samd.
Ai mai putea sa faci o smecherie cu punctele de topire ale diverselor chestii (care nu scot fum, atentie!). De exemplu, stiam ca fludorul (cositorul) de lipit are undeva la 180, dar si aici depinde de aliajele din el. Mai cauta online ceva cu punct de topire 180, gen PPR, PVC, astea aveau pe acolo. Pui o bucata mica pe o tava cu hartie de copt si astepti sa vezi daca se "zoieste".
La "aragaz" conectat la retea de gaz. temperatura cuptorului urca pana la 170-190 grade.
Ca urmare, dau focul la maxim si pre-incalzesti cuptorul la maxima flacara /temperatura, cca. un jumat de ora, dupa care poti baga lutul. Recomand sa tii inauntru cu 10-15 minute mai mult, sa se incalzeasca (cca. 40-45 minute).
Aragazul nu are termostat, decat daca e scump cu spune
deci, cumpara un termometru de cuptor si masoara temperatura pana reglezi focul sa fie cat ai nevoie
CautNume întreabă: