| Calinm22 a întrebat:

Bună TPU, mi-am cumpărat ieri un robinet electric cu duș ca să îl montez pe perete in baie dar problema este următoarea, robinetul initial care e pe perete acum are două conectoare de unde vine apă caldă și apă rece iar asta pe care mi l-am cumpărat are doar un conector și nu prea am cum să-l montez așa, oare ce as putea sa fac în situația asta? Exista ceva conector cu doua ieșiți ca as îl pot pune pe perete și să montez robinetul electric?

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Problema se rezolva relativ simplu:
- robinetul electricse monteaza pe teava de apa rece.
- pe teava de apa calda se monteaza un "dop", care inchide apa calda.

Problema mai mare este sa faci alimentarea cu curent electric!
Robinetul electric "ia" curent mare de la retea si trebuie sa aiba cablu de curent gros (cel putin 3 x 2.5mm) dintr-o bucata (fara priza), de la tabloul de siguranta pana la robinet!
Acesta necesita un electrician cu experienta in asemenea lucrari.

| darrio2007 a răspuns:

Iti trebuie si alimentare electrica. Cum crezi ca iti va incalzi apa daca este electric, asa cum spui?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cheama un instalator autorizat sa il monteze, nu te apuca tu ca strici coloana blocului si o platesti ca inunzi vecinii, platesti si zugraveală si inlocuirea țevii de apă.

| relian a răspuns:

laughing Asta ce l-ai cumparat are doara un conector, esti sigur? Nu cred ca exista ce spui tu, are 2 conectoare, 1 in care intra apa rece si altul pe care iese apa calda,deci are o intrare si o iesire.

Daca ar avea doara o intrare,nu vad ce ar incalzi, sau la ce ar folosi, ar fi pe post de dop laughing deci cauta bine o sa vezi ca are intrare si iesire.
Daca ai cumparat chestia aia, sigur are si ceva instructiuni, banui ca stii sa citesti. Daca nu stii sa citesti cauta pe careva sa iti citeasca, asa o sa stii ce si unde trebuie conectat

| DARLINGx a răspuns:

Ar trebui să chemi un instalator, că poți să inunzi