| mariuscoditoiu a întrebat:

Buna TPU
poate sa imi zica si mie cineva la ce distanta se poate sapa o hazna de wc fata de fantana?
multumesc

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Daca doresti sa faci hazna asta este de fapt un WC ceva mai marisor deci cit mai departe desi mare lucru nu rezolvi pentru ca oricum va polua apele freatice. Daca in schimb vrei sa faci o fosa aia o poti face si linga.Fosa este o constructie perfect etansa, nimic nu iese afara din ea.O sa spui pai se umple.Aia este ca nu se umple decit dupa ani buni.Cum faci sa nu se umple? Simplu.In aceasta fosa se intgroduce o pompa submersibila, deci se face o gura in care se monteaza aceasta pompa si la o anumita adincime astfel incit ea sa traga doar apa care se limpezeste. Oricum fosa se poate compartimenta astfel incit rezidurile ramin si de decanteaza intr-un compartiment iar apa merge in altu si este apoi eliminata de acolo de acea pompa de care am zis.Cu acea apa poti uda de ex gazonul sau o poti deversa oriunde ca este curata. Poti face fosa si doar cun singur compartiment pentru ca ridici pompa ceva mai sus, ce este grosier se depune si mai sus este apa limpede.Cind apa atinge nivelul pompei va fi scoasa afara.Bine si pui pompa in partea opusa deversarii.Acum stiu ca o astfel de fosa costa insa oamenii ar trebuie sa se gindeasca si la ei la pamint la apa freatica si asa mai departe.Si ne mai miram de ce ne imbolnavim, de ce apa de la fintina are gust naspa si asa mai departe.In alte tarii acolo unde nu exista retele de canalizare fiecare are o astfel de fosa dar care se face doar dupa ce se face o cerere si un inspector de la primarie va fi acolo cind va fi gata sa vada daca totul este bine facut.Dar asta e la noi la romani merge orice si oricum.Si la noi este lege, deci nu ai avea vloie sa faci hazna cu fund nebetonat, sau haznale prin care iese aproape orice dar cine respecta legile in romania.Bafta orice ai face.

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Ori e hazna, ori e WC...
Evident aceasta trebuie amplasata cat mai departe de fantana, nu iti poate spune nimeni o distanta minima de siguranta. Sau cum zice relian, caruia de data asta trebuie sa ii dau dreptate, mai indicata ar fi o fosa septica etansa.

| anonim_4396 a răspuns (pentru regis):

Da ce n'ai inteles bre? laughing Domn' relian explica cum ca haznaua este un WC-u mai marisor care, de fapt, aflam ca prin nu stiu ce giumbursliucuri "hap darp dupa dulap " s-a transformat in fosa laughing al naibi nea relian asta bre

| regis a răspuns (pentru anonim_4396):

Lumea uita ca WC este prescurtarea pentru Water Closet, deci e o mare diferenta intre WC si hazna. Dar cum spuneam, in privinta fosei ii dau dreptate lui relian, chiar daca in rest m-a zapacit complet.

| anonim_4396 a răspuns (pentru regis):

Ohooooo, bine ca ai aparut iti trimit un mesaj cu alt mesaj primit din partea premiatului relian, asta ca sa vezi cine este stimabilul domn' relian laughing

| darrio2007 a răspuns:

Cat mai departe una de alta.Nu cred ca ai vrea ca apa pe care o bei sa miroasa a rahat.