Eu nu as da tinci, ci adeziv pentru polistiren, e mult mai aderent. Unde vopseaua e direct pe beton, as baga flexul cu panza diamantata si as trage o hașură (romburi), dupa care un strat subtire de adeziv de polistiren.
M-ai convins, am sa hasurez dupa care amorsa CT17 si o mana de CM 17 pentru egalizare (nu mai iau un sac de adeziv de polistiren pentru 2 metri) apoi faianta.La BCA deja am rezolvat cu CM 17 si pare foarte ok, oricum o sa mai bag o plasa de polistiren in primul strat de glet pentru ca BCA ul are obiceiul sa se mai fisureze intre panouri si in colturi, sunt biscuiti din aia comunisti de 7-8 cm cu plasa de Buzau in mijloc dar se sfarama ca painea uscata
Intr-adevar adezivul de polistiren are ceva lianti sintetici care ar putea prinde pe vopsea, din ala voi folosi in baie ca acolo am aceeasi problema iar fostul proprietar a avut prostul gust sa dea si cateva maini de vopsea de ulei pe mozaic in loc de gresie, acolo este si mai dureros, a vopsit pana si vana din tabla smaltuita de parca ar fi aruncat o galeata de vopsea albastra in toata jumatatea de jos a baii
Un sfat pe care l-am primit de la un zugrav batrin si priceput: daca ai perete cu vopsea pe el, nu te chinui sa dai vopseaua jos. Fa un glet din 1/2 aracet si 1/2 ipsos, si da-l direct pe vopsea. Va prinde ca un glet normal pe perete normal.
Am facut asta. Si tine.
Vad insa ca ai gasit solutii. Macar pentru alta data sa stii.
Ok. Am reusit sa dau jos doar partial vopseaua in ulei. Am cumparat deja un glet gata preparat, "Gletul meseriasului ". Oare ar merge combinat cu vopsea in ulei? Acum 2 ani, am facut o reparatie ( pe 20 cm ), de rigips cu vopsea in ulei. Dar acum, am 2 pereti curatati partial!
Poți să pui o plasă peste peretele de BCA, sau să lipești o placă de rigips pe el pentru rezistență (poți îndrepta peretele cu placa de rigips).
vio2000 întreabă: