Pai ia de aici:
In primul rand, fierberea oualelor este de trei feluri:
- galbenus moale: se pune oul in momentul cand apa ferbe, se tine 1-1, 5 minute si se raceste brusc.
- galbenus semi fiert: se pune oul in momentul cand fierbe apa si se tine 2-3 minute si se raceste brusc.
Nu se fac mai mult de patru oua intr-un ibric deodata!
- galbenus tare: se pune oul ODATA cu apa rece si se lasa 5 minute dupa ce incepe sa fiarba apa. Se raceste treptat.
Proba: se ia oul si i se da un impuls de rotire (ca la titirez) pe o suprafata tare si lucioasa (blat de bucatarie). Daca se invarte mult timp, e fiert! funda? :*
Ouale se pun la fiert in apa rece in care pune 2-3 linguri de otet, focul sa fie micut.Din momentul in care clocoteste apa, lasa-le la fiert 4 minute, pune craticioara sau ibricul in chiuveta si lasa sa curga apa rece pana se racesc complet.Asta e tot.
IonelaMacovei întreabă: