Daca nici din video ala nu poti vedea cand se face eu zic sa te lasi de jobu asta a si spus omu i/l citez"uitati a inceput vita sa infloresasca"iar altoul lui avea si o floare ce a rupto.Deci acu te intreb pe tine, asta care vrei sa altoiesti, ai auzit tu vita, pom etc in RO sa infloreasca toamna? Asa ziceam si eu, nici eu nu am auzit.Ai vazut tu la vita de vie flori vara? Vara deja incep strugurii sa se si coaca,deci de unde flori?
Asa ziceam si eu,deci ce anotimp nea mai ramas? Iarna si primavara,iarna pe zapada,da cine mai stie poate or fi si vie care infloreste iarna
Acu esti lamurit cad se altoieste? Eu zic asa, cel mai indicat este sa cumperi o vita deja altoita, altoita de la o pepeiniera cu eticheta pe ea tot, stii exact ce cumperi, stii ca se prinde, pui si ai terminat lucrarea.
Vara stai la plaja nu altoiesti vite te duci la mare la soare
Da vreau sa invat EU SA O ALTOIESC si eu banuesc ca primavara. Da primavara nu sunt frunze la ea decat din 17 MAI incolo frunzele se formeaza din jumatatea lui mai spre iunie si atunci nu mai e primavara ci un inceput de vara eventual E o primavara tarzie si flori via nu are decat in martie-aprilie. In video nu a specificat anotimpul iar daca te-ai uitat mai atent la video frunzele erau mature nu mici. Daca ai vazut a taiat o frunza mare de unde a lAsat doar una mica si in rest mugurii.
Daca stai in varful muntelui asa o fi, vita face frunze vara.Altoiesti cand apare floarea aia, sau inflorecenta, asta e tot. Vrei sa inveti pentru ce anume? Metoda asta se foloseste asa ca hobby nu este o metoda comerciala.Vita de vie se altoieste in uscat si prin coarde taiate,ambele,atat altoicul cat si portaltoiul, du, pa se aseaza in lalzi cu rumegus, se tin la o anume temp, dupa care prind radacini, se scot afara si se planteaza in biloane.Ce vezi tu astea pe net e asa ca nu ai ce face.Nu se compara o vita altoita de o pepiniera cu ce faci tu, sau ce facea nenea ala in video.Ma refer nu o sa iasa ce faci tu mai bun decat ce fac pepinierele.La pepiniera se foloseste material sanatos, sau asa ar trebui, se folosesc vite portaltoi care merg cel mai bine cu vitele nobile si tot asa. Unde pui ce arata nenea ala daca vine un ger din ala mai mare s-a dus vitka lui de suflet vitele nobile nu rezista la geruri mari, ca urmare ele daca ai vazut, ma refer in RO se fac pana la max 50-60 cm inaltime, adica tulpina. Daca ai conduce vita nobila in RO asa cum sunt cele de ex din Italia, dupa o iarna geroasa nu mai ramane mai nimic in picioare.Omu din video spunea ca el nu stiu ce vrea sa faca asa ca se ridicase cu vita la mai mult de 1 m.Nu poti sa faci bolta sau cum mai spun oamenii cu vite nobile in RO.
Deci daca vrei doara sa te joci asta e alta problema. Daca vrei sa faci tu plantatie de vie, atunci trebuie sa te informezi f bine cum sta treaba, altfel risti sa arunci cu banii aiurea. Orice pom, orice vita merge mai bine daca este altoita la baza.Asta ca idee.
Luna mai este tot primavara, primavara este pana la mijlocu lunii iunie asa astronomic vorbind.
Deci cand apar inflorescentele, le mai lasi si atunci cand incep sa se deschida, faci altoirea asta, sigur vor fi si frunze.De regula inflorescentele apar ori odata cu frunzele,ori mai inainte,dar nu infloresc inainte sa aiba frunze,asta pentru ca nu are cine le mai hrani,deci infloresc sigur cand vita are frunze.
Eu, adica nu personal, am pus pe mama, a cumparat cateva vite altoite, le-a pus in ceva vase destul de mari, le-
a tinut vreo 2 ani, deja faceau struguri, apoi anul asta lea plantat deja.Dar este vorba doar de cateva vite 4-5.Metoda asta pentru casa este cea mai buna.Plantezi vitele, pomii in vase asa de dimensiuni ceva mai mari, le tii 2-3 ani, apoi le plantezi.Singura problema este sa ai o magazie ceva iarna unde sa le tii la adapost.
anamariapetronela întreabă: